Stiri de ultima ora

Mincinosii trec printr-o anumita "stare de bine" daca neadevarurile pe care le rostesc sunt inofesive pentru cei care le aud.

Mincinosii trec printr-o anumita stare de bine daca neadevarurile pe care le rostesc sunt inofesive pentru cei care le aud.
IT & Media
Remuscarile nu exista pentru cel care minte sau inseala atata timp cat actiunile de acest gen nu dauneaza celor din jur, se arata intr-un studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology. Autoarea studiului, Nicole Ruedy de la University of Washington, isi bazeaza afirmatiile pe o cercetare care a avut loc atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie.

Atunci cand o persoana minte, se declaseaza un 'boom' semnificativ pentru acesta, rezultatul fiind o stare de bine precum cea de dupa o partida de amor. Lucrurile se shimba atunci cand, de exemplu, un pacalit ar putea s-o pateasca, indiferent de gradul de gravitate.

Dintre cele 1.000 de persoane care au participat la studiu, jumatate sunt barbati, 400 dintre acestia cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Cercetarea mai arata ca aceeasi stare de bine se declanseaza si atunci un elev copiaza formulele care l-ar ajuta sa rezolve cat mai multe probleme in dauna celor de langa el.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus