Stiri de ultima ora

Marele Crab blochează date. Virusul a infestat inclusiv calculatoare din România

Marele Crab blochează date. Virusul a infestat inclusiv calculatoare din România
IT & Media
Un atac extrem de puternic al hackerilor, denumit Marele Crab, a infectat zeci de mii de calculatoare din toată lumea, inclusiv din România. Pirații internetului au cerut 600 de mii de dolari ca să deblocheze fotografiile și documentele furate. Este cea mai mare recompensă revendicată până acum în astfel de atacuri. Inițial, specialiștii români în securitate au reușit să oprească asaltul, dar acum acesta a revenit.

Marele Crab blochează date

În primul atac, dat în urmă cu câteva săptămâni, pirații internetului au blocat date din 52 de mii de calculatoare din toată lumea.

Specialiștii au reușit să le recupereze și să oprească atacul, dar a revenit zilele acestea. Recompensa pe care o cer acum hackerii ajunge la 600 de mii de dolari.

Informaticienii români spun că virusul Marele Crab ar fi fost conceput într-o țară fostă membră a URSS și lovește atât companii, cât și calculatoare personale. Ei lucrează acum cu specialiștii de la Interpol ca să descopere cum a fost conceput virusul și să îi prindă pe cei care stau în spatele atacului.

Marele Crab a făcut deja câteva mii de victime și în țara noastră.

România este pe locul trei în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare afectate de virusul Marele Crab, după Statele Unite și China.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus