Stiri de ultima ora

Logitech MX Vertical review: mouse-ul de birou are acum o nouă formă (Periferice)

Logitech MX Vertical review: mouse-ul de birou are acum o nouă formă (Periferice)
IT & Media
Logitech s-a remarcat în ultima perioadă pe piaţa de periferice în special cu produsele din gama Logitech G (dedicate gamerilor). În paralel însă, compania încă dezvoltă multe produse dedicate productivităţii. Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou. Acum că am avut ocazia să îl testăm câteva zile, putem să concluzionăm că este într-adevăr o experienţă diferită de utilizare, însă nu una care se potriveşte obligatoriu tuturor.

Modelul MX Vertical este integrat în gama „premium” de mouşi de la Logitech, alături de seriile MX Master şi MX Anywhere. Astfel, acesta este încadrat într-o gamă de preţ superioară, mult peste ceea ce consideră unii drept un preţ „accesibil” pentru un mouse de birou. Desigur, la un preţ de aproximativ 100 de euro, ne-am aştepta să primim unul dintre cele mai bine construite produse de pe piaţă, iar adevărul este că Logitech livrează la acest capitol.

Pe laterala din stânga sunt poziţionate două butoane din plastic pentru „back” şi „forward”, de asemenea programabile, iar un nelipsit „scroll” este poziţionat între cele două click-uri principale. Nu în ultimul rând, mouse-ul are un buton on/off în partea de jos, cât şi un buton care facilitează selecţia computerului la care este conectat, acesta putând ţine minte până la trei dispozitive, conexiunea fiind realizată fie prin intermediul adaptorului USB „Unifiying” din pachet, fie prin Bluetooth.

Un lucru care ne-a atras atenţia şi care este un mare bonus, în special în zilele noastre, este port-ul USB Type-C de încărcare a acumulatorului intern, putând folosi astfel un singur cablu pentru încărcarea telefonului (dacă folosiţi Android), pentru încărcarea mouse-ului şi pentru încărcarea unui laptop sau a unei tablete.

Părţi pozitive

Motivul pentru care MX Vertical există este faptul că unii dintre utilizatori, care stau mult la birou şi lucrează la un computer, dezvoltă în timp probleme cu încheieturile mâinilor. Mai multe studii au demonstrat că mouşii tradiţionali ţin încheietura mâinii tot timpul tensionată. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate, întrucât încheietura stă într-o poziţie nenaturală pe perioade lungi. Astfel, un mouse vertical, precum MX Vertical ar trebui să ţină mâna într-o poziţie mai naturală, în aceeaşi poziţie în care stă în timpul repausului.

Adaptarea la un astfel de mouse nu este rapidă, iar acesta nu va putea fi folosit în toate situaţiile. În utilizarea la birou este însă probabil unul dintre cele mai bune „upgrade-uri” pe care le poţi face pe lângă un SSD pentru partiţia de sistem a computerului. Pentru cei care au nevoie de un mouse precis şi rapid pentru munca la birou, dar care să fie şi confortabil, sunt foarte puţine alte opţiuni „premium” disponibile pe piaţă.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus