Stiri de ultima ora

Imagini in premiera surprinse de telescopul Hubble. NASA: "Se afla la o distanta de peste 320 de milioane de ani lumina de noi"

Imagini in premiera surprinse de telescopul Hubble. NASA: Se afla la o distanta de peste 320 de milioane de ani lumina de noi
IT & Media
Telescopul spatial Hubble a surprins o imagine incredibila cu coliziunea dintre doua galaxii. Dincolo de fenomenul spectaculos imortalizat, imaginea este si foarte frumoasa, iar astronomii de la NASA au incercat sa gaseasca descrieri cat mai inedite.

In imagine se vede “un penguin care isi protejeaza oul”, spun astronomii de la NASA cand incearca sa descrie fotografia realizata recent de Hubble.

Imaginea surprinde coliziunea dintre doua galaxii din constelatia Hydra, aflata la o distanta de peste 326 milioane de ani lumina, scrie Daily Mail.

Una dintre galaxii este de tip spirala, seamana cu Calea Lactee si este numita NGC 2936. Ea a inceput sa intre in coliziune cu o galaxie eliptica, numita NGC 2937, aflata in partea stanga a imaginii.

Aceasta, care are o forma de ou, a modificat prin atractia sa gravitationala forma galaxiei spiralate, care a devenit astfel mai alungita.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus