Stiri de ultima ora

Huawei Vision: televizorul inteligent cu Harmony OS care doreşte să controleze toate dispozitivele din casă (Televizoare)

Huawei Vision: televizorul inteligent cu Harmony OS care doreşte să controleze toate dispozitivele din casă (Televizoare)
IT & Media
Alături de gama de smartphone-uri , Huawei a lansat şi primul său televizor inteligent, sub marcă proprie. Acesta se numeşte Huawei Vision şi este prezentat mai degrabă drept un dispozitiv care să stea în centrul experienţei digitale a utilizatorilor decât ca un televizor realizat doar pentru privit canalele „clasice”. Acesta este şi primul dispozitiv Huawei echipat cu Harmony OS, sistemul de operare proprietar care în viitor ar putea fi utilizat ca alternativă la Android şi pe smartphone-uri.

Telecomanda pentru Huawei Vision integrează un touchpad, pentru control mai rapid în interfaţă, cât şi butoane de navigaţie precum back şi meniu. Aici se găseşte şi cipul NFC One-hop, care permite conectarea rapidă a smartphone-ului la televizor, cât şi butoanele de volum, power şi tasta „smart key”. Tot în telecomandă este integrat şi un microfon, pentru comenzi vocale. Telecomanda poate rula trei luni la o singură încărcare şi beneficiază de un port USB Type-C pentru încărcare.

Huawei nu a anunţat un preţ de pornire pentru gama Huawei Vision şi nici o dată de lansare, însă zvonuri din China sugerează că pe piaţa locală, acesta va porni de la 7.999 yuan, adică aproximativ 1.000 de euro. Comparat cu oferta concurenţei la acest preţ, modelul Huawei este mai bine echipat, însă este posibil ca preţul să crească semnificativ atunci când televizorul ajunge în Europa, de exemplu. Desigur, Huawei va avea mult mai multă concurenţă în China şi India, pieţele vizate cel mai mult acum de producătorii de smartphone-uri şi televizoare. Companii precum TCL, Xiaomi şi, mai nou, OnePlus oferă dispozitive similare la preţuri apropiate.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus