Stiri de ultima ora

Hackeri ruşi ar fi sustras secrete cibernetice ale SUA prin intermediul unui program antivirus foarte popular (Software)

Hackeri ruşi ar fi sustras secrete cibernetice ale SUA prin intermediul unui program antivirus foarte popular (Software)
IT & Media
Hackerii Guvernului rus ar fi sustras secrete cibernetice clasificate ale SUA în 2015 de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA), după ce un contractor a transferat informaţii pe computerul său de la domiciliu, conform Wall Street Journal . Acestea ar fi fost apoi accesate prin intermediul unui program antivirus dezvoltat de compania rusă Kaspersky Lab. Compania a negat acuzaţiile şi a transmis că este prinsă la mijloc într-un război geopolitic. „Kaspersy nu are alegături nepotrivite cu guvernul rus”, se arată într-un comunicat transmis de dezvoltatorul de soluţii de securitate informatică. 

The Wall Street Journal a raportat, citând surse neidentificate, că furtul a inclus informaţii despre modul de pătrundere pe reţeaua unui computer străin şi protejarea împotriva atacurilor cibernetice, fiind considerată una dintre scurgerile de informaţii cele mai semnificative din domeniul securităţii.

Washington Post a transmis că angajatul în cauză lucrase pentru unitatea de Operaţiuni de acces personalizate pentru hackeri de elită a NSA-ului, înainte de a fi concediat în 2015.

NSA a refuzat să commenteze informaţiile presei, citând politica agenţiei : „Nu comentăm niciodată despre afiliaţii noştri sau despre chestiuni interne”.

În cazul în care va fi confirmată această informaţie, ar fi a doua mare scurgere de informaţii din NSA din ultimii ani, după cea orchestrată de contractorul Edward Snowden.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus