Stiri de ultima ora

Google investește în compania care produce telefoanele Nokia |

Google investește în compania care produce telefoanele Nokia |
IT & Media
HMD Global, compania care deține dreptul de a produce telefoane Nokia , a anunțat finalizarea unei runde de investiții prin care a atras o finanțare de 230 de milioane de dolari. Partenerii care au investit bani sunt Nokia , Google și Qualcomm.

De-a lungul timpului, Brandul Nokia , deţinut în prezent de compania finlandeză HMD Global, a reuşit să revină în prim plan, atât la nivel global, cât şi pe plan local, iar ţinta este să devină unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri într-o perioadă de maximum cinci ani.

HMD Global are o relație apropiată bună cu cei de la Nokia , compania fiind în prezent condusă de foști angajați ai Nokia , potrivit Libertatea.ro.

Epopeea Nokia , de la Microsoft la Google

În urmă cu șapte ani, compania Nokia și-a vândut divizia de telefonie către Microsoft.  iar tranzacția a fost finalizată abia în anul 2014. La acel moment, Nokia producea diverse tipuri de smartphone cu sistemul de operare Windows Phone.

În ciuda tuturor eforturilor, acesta nu a avut succes. Prin urmare, Microsoft a oprit producția de smarphone-uri. În anul 2016, Microsoft a vândut divizia de telefoane către FIH Mobile, o subsidiară a grupului taiwanez Foxconn, pentru 350 de milioane de dolari. Ulterior, Nokia – care acum produce doar echipamente de tip telecom – a licențiat marca sa către HMD Global. Aceasta produce în acest moment smartphone-uri Android și telefoane simple.

Google a cumpărat o parte din HTC

Investiția Google a fost făcută în contextul în care HMD Global produce smartphone-uri cu sistemul de operare Android de la Google . Acțiunea Google este de-a dreptul uimitoare, având în vedere că aceasta produce acum propria gamă de smartphone-uri, după ce a preluat o parte din HTC.

Reamintim faptul că, în trecut,  Google a deținut inclusiv compania Motorola. La momentul la care Google anunțat finalizarea preluării companiei Motorola Mobility pentru 12, 5 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie a companiei de până atunci, China a cerut ca Google să asigure pentru cel puţin cinci ani accesul gratuit al altor producători de telefoane mobile la softul Android al companiei, notează Economica.net.

Preluarea Motorola Mobility i-a permis gingantului Google să intre, pentru prima dată, pe segmentul producţiei de telefoane şi tablete. De asemenea, Google a obţinut acces la peste 17.000 din patentele valoroase deţinute de Motorola.

HMD Global, compania care produce telefoanele Nokia , vrea să ajungă în top până în 2023

HMD Global a fost înfiinţată în decembrie 2016, de către foşti angajaţi Nokia . În doar 12 luni, compania a devenit lider mondial pe piaţa de telefoane cu butoane, raportat la volum.

De asemenea, în regiunea Europei Centrale şi de Est, compania deţine prima poziţie pe piaţa de telefoane cu butoane, atât ca volum, cât şi ca valoare. Modelul care a dus HMD Global în top este noul Nokia 3310. Prezentat în anul 2017 la Mobile World Congress (MWC), acesta a fost foarte bine primit de piaţă. Nici smartphone-urile, care de data aceasta vin echipate cu sistem de operare Android, nu au fost mai prejos. Modelul Nokia 6 s-a vândut în China în doar 23 de secunde.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus