Stiri de ultima ora

Google formeaza un nou conglomerat, Alphabet, si numeste un nou CEO

Google formeaza un nou conglomerat, Alphabet, si numeste un nou CEO
IT & Media
Google Inc formeaza un nou conglomerat, Alphabet Inc, care urmeaza sa incorporeze unitatile tot mai diversificate de afaceri si de investitii, ce aduc totusi mai putin profit imediat decat motorul de cautare pe Internet, a anuntat compania luni, relateaza DPA in pagina electronica.

Cofondatorul si directorul general al Google Larry Page a anuntat, , ca Alphabet este o "colectie de companii", in care Google este cea mai mare dintre ele.

"Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se afla destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, in schimb, parte din Alphabet", a scris el. "In esenta, credem ca acest lucru ne ofera mai mult spatiu de management, sa putem sa facem in mod independent lucruri care nu au prea multa legatura intre ele", a adaugat Page.

Google Inc va fi inlocuita de catre Alphabet Inc ca societate cotata la bursa. Toate actiunile vor fi convertite in mod automat la paritatea de unu la unu in actiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala detinuta integral. Alphabet nu este conceputa ca marca de consum, iar fiecare filiala va avea propriul director executiv. Intre actualele filiale ale Google se afla Google Maps, YouTube, browserul si sistemul de operare Chrome si Android.

Din Alphabet vor face parte, in mod separat, filialele axate asupra sanatatii Calico si Life Sciences, alaturi de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now si altele. Pe de alta parte, odata cu transformarea celebrului motor de cautare intr-o filiala a noii entitati, Alphabet va fi condusa de catre Larry Page, relateaza Le Monde in sectiunea online Pixels, scrie Mediafax .

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tanar aflat in plina ascensiune si protejatul lui Page. Insarcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android si navigatorul de Internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepresedinte pentru produse. In opinia a numerosi observatori el a devenit numarul doi in companie.

Larry Page: antreprenorul care a reusit sa schimbe relatia angajatilor cu munca. Acestia se simt ca intr-o familie, desi compania are peste 40.000 de salariati

"Sunt foarte norocos sa pot conta pe o persoana atat de talentata ca el, care sa conduca noul Google", a scris page pe blogul oficial al Google. "Acest lucru imi va permite sa-mi eliberez din timp", adauga cel.

Bloomberg BusinessWeek il prezenta pe Sundar Pichai, in iunie 2014, ca pe "cel mai puternic om in domeniul mobil". El era prezentat de catre Larry Page ca avand "o mare expertiza tehnica, o viziune buna in ceea ce priveste produsele si un fler antreprenorial formidabil. Este o combinatie rara si ceea ce face din el un mare lider". Aceste cuvinte ale fondatorului Google rezuma increderea cadrelor motorului de cautare in acest inginer IT, nascut in India in 1972.

Dupa decizia de la sfarsitul lui 2014, Pinchai si-a asumat responsabilitatea unor aplicatii-far, ca cercetarea, cartografia (Google Maps), comertul si anunturile publicitare, continuand totodata sa conduca echipele implicate in Android, Chrome (atat browserul, cat si sistemul de operare) si Google Apps. Este vorba despre tot atatea sectoare in care noul CEO Google a lucrat deja, la diferite niveluri de responsabilitate, dupa ce a venit in companie in 2004.

Inainte sa vina la Google, Sundar Pichai a lucrat la specialistul in semiconductori Applied Materials si la cabinetul de consultanta McKinsey. El este licentiat al Institutului indian de Tehnologie Kharagpur si totodata titularul unor masterate in stiinte la Universitatea Stanford si managementul afacerilor la Wharton School de la Universitatea Pennsylvania.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus