Stiri de ultima ora

Furnizorul de solutii software RINF deschide un nou birou la Berlin

Furnizorul de solutii software RINF deschide un nou birou la Berlin
IT & Media
RINF, una dintre cele mai importante companii romanesti din domeniul IT&C, ce ofera servicii specializate in dezvoltare de software, consultanta si suport multilingvistic, isi continua planul de extindere pe plan international si deschide un nou sediu la Berlin, consolidand astfel statutul de companie internationala fondata in Romania.

Dupa doua luni de la deschiderea biroului din Marea Britanie, RINF bifeaza urmatorul pas in planul de extindere la nivel global pe segmentul IT&C si inagureaza un nou sediu in capitala Germaniei. Cu toate ca este o companie tanara, RINF a castigat rapid recunoastere internationala, expansiunea rapida in Europa atestand acest fapt. Extinderea companiei la nivel international demonstreaza excelenta specialistilor romani in domeniul IT. Astfel, doar intre 2008 si 2012, proiectele de outsourcing din Romania au generat peste 13.476 locuri de munca.

Aceasta dezvoltare se datoreaza faptului ca industria de IT&C din Romania, la nivel de outsourcing este cotata pe locul 9 la nivel mondial, avand tendinta ascendenta. Acest lucru este relevat si de studiul realizat de CEEOA (Asociatia de Outsourcing din Europa Centrala si de Est), iar RINF este una dintre companiile de top ce pun Romania pe harta, in ceea ce priveste calitatea acestor servicii.

Proiectele RINF sunt focusate pe trei arii de compententa: platforme cloud care utilizeaza arhitecturi elastice, integrari crossplatform sau hawdare-software si suport multilingvistic pentru utilizatori. Aceste elemente sunt relevante pentru companiile care avanseaza in programele proprii de digitizare in cautarea acelei flexibilitati care sa le permita sa preintampine schimbarile disruptive din piata.

Planurile RINF pe piata europeana

Decizia de a alege Berlinul se bazeaza pe portofoliul in extindere, ce cuprinde de asemenea proiecte desfasurate in parteneriat cu companii germane, care in 2014 au insumat aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei . Deschiderea companiilor din Berlin si Hamburg vizeaza bineinteles si colaborari cu parteneri de afaceri din sud-estul Europei.

“Aceasta dezvoltare a segmentului IT&C se datoreaza unor factori precum pozitia geostrategica, langa Europa de Vest, abilitatile lingvistice extrem de dezvoltate ale speciatistilor nostri, nivelul academic avansat, in ceea ce priveste specializarile din industria IT&C, precum si raportul corect calitate-pret. Suntem increzatori ca avem toate datele pentru a reusi in traseul nostru international. De aceea, investim in mod constant in dezvoltarea si extinderea portofoliului de servicii, iar aceast mod de lucru ne permite sa raspundem cerintelor clientilor nostri cu produse cutomizate ce se ridica la aceleasi standarde cu cele ale companiilor concurente de pe piata internationala. Deschiderea biroului din Marea Britanie a fost un semn pozitiv pentru noi si a format o noua carte de vizita a portofoliul RINF (…)Biroul din Berlin este o provocare si sunt sigur ca piata din Germania ne va aduce noi oportunitati, dar si mult know-how. Serviciile pe care ne axam sunt focusate pe proiecte web next gen”, a declarat Constantin Iftime, CEO RINF.

RINF este o companie dinamica, care se adapteaza la nevoile pietei, iar prezenta la targurile intenationale si discutiile cu potentiali parteneri, ne-au confirmat ca este pasul firesc in dezvoltarea companiei RINF.

Cele mai scumpe locuri in care poti construi: Londra, de departe cea mai "piperata" locatie

Ne dorim ca din ce in ce mai multi romani care lucreaza in domeniul IT sa aiba acces la proiecte intenationale lucrand in continuare intr-o companie romaneasca”, a declarat Lucian Ghinea, executive director RINF Germania.

Odata cu extinderea portofoliului de clienti, RINF isi va mari de asemenea si echipa, iar sediul central se va reloca, la inceputul anului 2016, in una dintre cele mai moderne cladiri de birouri din Bucuresti, Green Court Bucharest, ocupand o suprafata totala de 1843.8 mp.

RINF este o companie internationala de dezvoltare de software, consultanta si suport multilingvistic, prezenta din 2006 in Romania cu proiecte pentru UK, Franta, Germania, Bulgaria, Benelux si Polonia si numara peste 300 de angajati.

Compania are clienti interni si internationali din industriile R&D (IOT & Operating Systems), Automotive (Infotainment & Connectivity), Retail (Superstore & E-commerce), Finance (Banking & Insurance), Internet (Hosting & WebTools), Manufacturing (Hardware & Systems), Entertainment (Gaming, Gambling), Telecom (Unified Communications & ValueAdded Services).
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus