Stiri de ultima ora

Estimarile gigantilor din telecom: O explozie a numarului de dispozitive interconectate, diferente uriase intre serviciile de roaming, dar si un semnal de alarma

Estimarile gigantilor din telecom: O explozie a numarului de dispozitive interconectate, diferente uriase intre serviciile de roaming, dar si un semnal de alarma
IT & Media
Estimarile gigantilor din telecom: O explozie a numarului de dispozitive interconectate, diferente uriase intre serviciile de roaming, dar si un semnal de alarma

Piata dispozitivelor inteligente interconectate va depasi pragul de 10 miliarde in urmatorii cinci ani, insa chiar si asa exista un risc reprezentat de o imbatranire a populatiei globale. Poate fi acest risc si o oportunitate?

Prima conferinta desfasurata la Mobile World Congress din Barcelona a reunit laolalta sefii unora dintre cele mai mari grupuri de telefonie la nivel european si global care au aratat in ce directii se indreapta industria.

“Vom vedea o noua piata care se va dezvolta in urmatorii cinci ani. In prezent sunt circa 3,6 miliarde de SIM-uri active – iar numarul acestora se va dubla in urmatorii ani. Asteptarile sunt mari in privinta digitalizarii. Totodata, numarul de utilizatori de internet va creste pana la 3,8 miliarde pana in 2020, in conditiile in care in prezent vorbim despre circa 2,2 miliarde”, a declarat Jon Fredrik Baksaas (foto), CEO al Telenor.

Desi estimarile pentru anii care urmeaza indica o crestere exponentiala a numarului de dispozitive inteligente interconectate, Europa nu sta foarte bine la capitolul adoptare a tehnologiei, fata de SUA sau China, care vine puternic din urma.

“Inovatia in sector inseamna inovatie in retele. Migratia spre 4G a fost cea mai rapida in ceea ce priveste retelele. Daca 4G a aparut in anul 2009, la 5-6 ani deja de la aparitie numai 7% dintre conexiuni sunt realizate prin 4G la nivelul Europei, asta in conditiile in care in SUA, in anul 2010, 50% din conexiuni erau 4G. Estimarile noastre arata ca Europa va ajunge la acest nivel abia in anul 2020. O piata care vine puternic din urma este China, unde 4G/LTE detine deocamdata 10% din piata, dar unde cresterea este de peste doua ori mai mare decat in SUA.

Tehnologia mobila schimba totul – schimba cum masinile sunt construite, schimba modul in care vrem sa ne monitorizam sanatatea – schimba multe sectoare ale industriei”, a aratat Anne Bouverot, director general GSMA, compania care s-a ocupat de organizarea evenimentului MWC din Barcelona.

Seful Deutsche Telekom: 22% dintre utilizatorii de Internet prin telefonie vor avea peste 60 de ani in urmatorii cinci ani, dublu fata de cat reprezinta in acest moment. Va fi o provocare

Ponderea utilizatorilor care vor atinge varsta de 60 de ani pana in 2020 se va dubla, de la 11% in prezent, la 22%, ceea ce va reprezenta o adevarata provocare pentru operatorii de telefonie mobila, sustine Timotheus Hoettges, CEO al Deutsche Telekom.

In cadrul unei conferinte de presa, seful Deutche Telekom a subliniat faptul ca numarul celor care vor utiliza serviciile de Internet de pe mobil in urmatorii ani va creste exponential, dar o pondere foarte ridicata va fi reprezentata de cei care in 2020 vor depasi varsta de 60 de ani.

Seful Deutsche Telekom: 22% dintre utilizatorii de Internet prin telefonie vor avea peste 60 de ani in urmatorii cinci ani, dublu fata de cat reprezinta in acest moment. Va fi o provocare cu acest segment

“22% dintre utilizatorii de Internet prin mobil vor avea mai mult de 60 de ani in urmatorii 5 ani , fata de 11% cat reprezinta in prezent, iar provocarea este sa ii facem pe acestia sa adopte noile tehnologii, care observam ca se schimba intr-un ritm extrem de alert. Asistam la schimbari majore in industrie, iar oamenii trebuie sa tina pasul (…) Cea mai mare provocare pentru mine a fost sa o conving pe mama mea, in varsta de 86 de ani, sa utilizeze noile dispozitive mobile. Imaginati-va cat de dificil atunci cat a primit cadou un produs de ultima generatie”, a subliniat Timotheus Hoettges.

CEO-ul Telekom: Trebuie sa ne adaptam pietei care cauta servicii de comunicare gratuita
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus