Stiri de ultima ora

După coronavirus, un incendiu de proporţii ar putea bloca producţia de memorii şi chipseturi Samsung

După coronavirus, un incendiu de proporţii ar putea bloca producţia de memorii şi chipseturi Samsung
IT & Media
Respectând zicala ”necazul nu vine niciodata singur” suspendarea activităţii într-una din fabricile Samsung din Coreea de Sud, responsabilă cu fabricarea de microprocesoare, memorii şi soluţii de stocare, a fost urmată de un incendiu, rămânând de văzut dacă afectarea echipamentelor ultra-sofisticate şi foarte costisitoare va da şi mai mult peste cap activitatea de producţie.

Potrivit informaţiilor apărute în presa sud-coreeană, incendiul izbucnit la fabrica Samsung din Coreea de Sud este unul fără victime, compania susţinând că producţia nu va fi afectată din cauza acestuia.

Uzina Hwaseong deţinută de Samsung  este situată la sud de capitala Seul, incendiul semnalat ora locală 11:18 izbucnind la o instalaţie automată folosită la tratarea apelor uzate, instalaţia fiind relativ departe de liniile de producţie.

Departamentul de pompieri a precizat că incendiul a fost stins complet până la ivirea zorilor, rămânând ca Samsung să evalueze pagubele produse.

Deşi pare minor, incidentul ar fi putut avea consecinţe serioase pentru uzina al cărei flux de producţie bazat pe continuitate nu suportă întreruperi accidentale, indiferent de motiv. Spre exemplu, în urmă cu două luni, o întrerupere de energie de un minut a cauzat întârzieri masive în producţie, provocând pierderi de milioane de dolari prin compromiterea microprocesoarelor aflate pe lanţul de fabricaţie.

La începutul acestei luni, Samsung a anunţat oprirea activităţilor la fabrica Gumi, Coreea de Sud, după ce un angajat a fost confirmat să poarte infecţia cu coronavirus (COVID-19). Locaţia este folosită pentru asamblarea unor modele de top, precum Samsung Galaxy Fold şi Galaxy Z Flip.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus