Stiri de ultima ora

Descoperirea în premieră făcută de NASA pe planeta Marte - www.yoda.ro

Descoperirea în premieră făcută de NASA pe planeta Marte - www.yoda.ro
IT & Media
O navetă spațială a NASA, trimisă pe Marte special pentru a cerceta în adâncurile planetei a transmis recent către Terra prima sa descoperire majoră. 

Misiunea de cercetare a revelat faptul că Planeta Roșie este un astru activ din punct de vedere seismic și, astfel, predispusă la cutremure, iar acest aspect ar putea pune într-o nouă lumină teoriile referitoare la formarea lui Marte, dar și a Sistemului Solar, în general.

Alte rezultate ale cercetărilor navetei InSight arată că puterea câmpului magnetic al acestei planete este de zece ori mai mare decât credeam până acum.

InSight a aterizat pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie de 300 de milioane de mile, realizată într-un interval de aproape șapte luni. De atunci, aceasta a început să analizeze ceea ce există în subteranul Planetei Roșii.

„În sfârșit avem, pentru prima dată, dovada clară că Marte este o planetă activă din punct de vedere seismic”, a declarat Bruce Barnerdt, coordonatorul misiunii InSight. Primul „Marsquake” („cutremur marțian”) a fost înregistrat de echipamentele navetei în aprilie 2019, iar de atunci a mai detectat alte 450 de mișcări tectonice, dar mai mici decât cele resimțite pe Pământ.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus