Stiri de ultima ora

Decizia controversată luată de Sony înainte de lansarea consolei PS5

Decizia controversată luată de Sony înainte de lansarea consolei PS5
IT & Media
Lumea consolelor și a gaming-ului este uriașă, iar în România crește de la an la an. Astfel, interesul pentru viitorul PS5 devine de asemenea tot mai mare.

2020 este anul în care Sony va veni cu piață cu ceea ce ar trebui să fie cea mai bună consolă din istoria acestei companii. Deși PS4 este o consolă reușită, următoarea generație ar trebui să rezolve mai multe probleme importante pentru pasionații de gaming, printre care și compatibilitatea cu jocurile de generație mai veche.

În ciuda faptului că lansarea PS5 va fi un super eveniment, cei de la Sony au luat decizia controversată de a nu se mai prezenta anul acesta la Electronic Entertainment Expo în Los Angeles, care va avea loc în luna iunie. 

Conferința va fi o oportunitate de a promova viitoarea consolă și de a o face chiar sub ochii competiției, o decizie care a ajutat Sony să încaseze bani timp de 7 ani pe ultima generație de consolă, PS4, lansată în 2013.

În urmă cu 7 ani, Microsoft își prezenta propria consolă Xbox care venea cu prețul de 500 de dolari. În același timp, Sony reușea să cucerească piața anunțând în cadrul evenimentului consola PS4, cu 100 de dolari mai ieftină decât marele său rival. 

Chiar și fără participarea la acest eveniment, viitorul PS5 are toate șansele să fie o lovitură pentru Sony. Trecerea la SSD, la un procesor mai puternic, AMD în 8 nuclee, bazat pe arhitectura AMD 7nm Zen și o placă grafică Radeon Navi, care va suporta calitatea 8K și 3D audio, ar trebui să fie suficiente încât să atragă atenția.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus