Stiri de ultima ora

Cum poți afla dacă te spionează cineva? Detaliul care apare pe ecranul iPhone

Cum poți afla dacă te spionează cineva? Detaliul care apare pe ecranul iPhone
IT & Media
Noul sistem de operare iOS 14 are o funcție inedită, prin care utilizatorul poate fi avertizat dacă este spionat sau ascultat prin intermediul unei aplicații de pe telefon.

Astfel, noua versiune a sistemului de operare poate activa un mic LED, situat în colțul din dreapta sus al ecranului, chiar deasupra iconiței care arată nivelul bateriei. Funcția este întâlnită și la iPadOS 14, instalat pe noile modele de iPad.

Dacă acest LED este aprins și devine portocaliu, atunci înseamnă că microfonul telefonului este activat și un străin ascultă activitatea utilizatorului. În momentul în care este pornit și microfonul și camera, LED-ul devine verde.

Utilizatorul poate lua imediat măsuri, închizând microfonul și camera foto, prin meniul Setări și apoi Confidențialitate.

Din fericire, protecția se poate obține foarte simplu, pentru că utilizatorul poate verifica, prin Control Center, care este aplicația care folosește aceste instrumente și o poate opri.

În plus, poate refuza să acorde accesul unei aplicații la cameră și microfon sau poate chiar să șteargă aplicația de pe telefon, dacă observă că a fost spionat prin intermediul ei.

În acest caz, trebuie dezactivată opțiunea Precise Location din Setări, Confidențialitate, Servicii de Localizare.

iOS 14 a fost lansat recent, alături de noul ceas inteligent Apple Watch Series 6, iPad Air și o nouă generație de iPad.

Noua versiunea a sistemului de operare poate fi instalată pe modelele de iPhone mai noi de iPhone 6s.  
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus