Stiri de ultima ora

Cum ar putea arăta în viitor iPhone-ul cu ecran pliabil. VIDEO

Cum ar putea arăta în viitor iPhone-ul cu ecran pliabil. VIDEO
IT & Media
Faptul că Apple lucrează la un telefon pliabil nu este tocmai un secret. Oricare companie care activează pe piaţa de smartphone-uri are un astfel de produs în dezvoltare, în diverse stadii. Pentru unii producători, acest proiect este încă în stadiu de proiectare, pentru alţii este deja în teste, iar companii precum Samsung, Motorola şi Huawei deja au adus pe piaţă câte o generaţie sau chiar două. Un nou brevet şi câteva imagini de concept ne arată cum ar putea arăta telefonul pliabil de la Apple, care ar putea concura cu modelele Galaxy Fold şi Galaxy Z Flip de la Samsung.

Mai întâi, vom arunca o privire asupra unui brevet pe care Apple l-a înregistrat în Statele Unite ale Americii. Se pare că Apple doreşte să dezvlte astfel de dispozitive în viitor, acesta fiind doar unul din multiplele brevete pe care le-a înregistrat pentru acest scop. Noul brevet face referire doar la o carcasă care poate fi pliată şi vorbeşte despre un display flexibil, fără să menţioneze un smartphone sau o tabletă care ar putea fi pliate în acest sens.

Brevetul descrie un display flexibil şi un adeziv care îl poate ţine lipit de respectiva carcasă. De asemenea, sunt descrise modurile de utilizare: complet pliat, pliat doar pe jumătate şi deschis complet, pentru a avea la dispoziţie întreaga suprafaţă a ecranului. Desigur, Apple ia în considerare integrarea de senzori care să închidă sau să aprindă ecranul în funcţie de modul de utilizare.

Acelaşi document aminteşte despre materiale precum sticlă, safir şi materiale ceramice, care să fie folosite pentru a proteja dispozitivul. Acestea ar trebui să „faciliteze îndoire localizată sau pliere fără să producă niceluri inacceptabile de stres”. Astfel, aceste materiale ar proteja ecranul dispozitivului şi ar trebui să poată fi pliat fără să lase urme pe suprafaţa ecranului.

Pe partea de concepte de design, un utilizator de Instagram numit „bat.not.bad” a publicat viziunea lui pentru un smartphone de la Apple cu ecran pliabil. Acesta abordează un design similar cu cel de la Motorola Razr, cu un ecran exterior mai mic şi posibilitatea de a deschide telefonul complet pentru a avea acces la un ecran mare.

Faţă de modelele Razr şi Galaxy Z Flip, acest „iPhone 12 Flip” ar avea un sistem motorizat de deschidere, controlabil folosind un slider de pe ecranul exterior al telefonului. Aşa ceva încă nu am văzut pe niciun dispozitiv, însă dacă ar exista o companie care să implementeze aşa ceva, cu siguranţă ar fi vorba despre Apple.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus