Stiri de ultima ora

Criza din Golf: Emiratele Arabe ar fi orchestrat atacurile cibernetice din Qatar

Criza din Golf: Emiratele Arabe ar fi orchestrat atacurile cibernetice din Qatar
IT & Media
Emiratele Arabe Unite (EAU) au orchestrat atacurile informatice care au vizat site-urile autoritatilor de la Doha cu scopul postarii de afirmatii false atribuite emirului Qatarului, generand o ampla criza regionala.

S-a constatat saptamana trecuta ca informatiile colectate de agentiile de spionaj americane au confirmat faptul ca, pe data de 23 mai, lideri din cadrul Administratiei Emiratelor Arabe Unite au discutat despre implementarea unui plan de a posta informatii false pe site-urile si conturile pe retele de socializare ale autoritatilor de la Doha, relateaza cotidianul Washington Post, citand oficiali americani.

Oficialii americani au vorbit despre aceasta chestiune sensibila sub protectia anonimatului.

In urma atacurilor cibernetice de la finalul lunii mai au fost postate o serie de afirmatii false atribuite Seicului Tamim Bin Hamad al-Thani, emirul Qatarului, inclusiv una in care acesta ar fi catalogat Iranul drept o "putere islamica" si ar fi laudat gruparea militanta Hamas.

Citand presupusele afirmatii ale emirului de la Doha, Arabia Saudita, Bahrain, Egipt si Emiratele Arabe Unite au interzis imediat difuzarea posturilor qatariote si au rupt relatiile diplomatice si comerciale cu Qatarul.

Emiratele Arabe Unite au negat vehement informatiile cuprinse in materialul publicat in Washington Post.

"EAU nu a avut niciun rol in presupusele atacuri informatice descrise in articol", se afirma intr-un comunicat semnat de Yousef al-Otaiba, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul au impus sanctiuni Qatarului, acuzand aceasta tara ca ar sustine terorismul si ar avea relatii bune cu Iranul.
business24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus