Stiri de ultima ora

Compania care vrea să construiască un hotel de lux pe orbita Pământului - revista connect, gadgets & lifestyle.

Compania care vrea să construiască un hotel de lux pe orbita Pământului - revista connect, gadgets & lifestyle.
IT & Media
Orbital Assembly Corp. este un startup bazat în California care tocmai a strâns o finanțare de un milion de dolari pentru a dezvolta un concept de hotel orbital de lux, care va fi operațional începând cu anul 2027.

Compania vrea să fie printre primii furnizori privați care să se ocupe cu infrastructura orbitală și își propune să reușească asta chiar în acest deceniu, obiectiv ce este considerat de foarte multă lume destul de ambițios, poate prea ambițios.

Our planned orbit and elevation for Voyager Station is 97 deg and 500-550 km. This is a sun-synchronous polar orbit that will reduce thermal stress and allow for almost continuous solar power generation. There, orbit degradation and space debris risk will be nominal. pic.twitter.com/DAIpr6Zp94

— Orbital Assembly Corporation (@OrbitalOps) February 11, 2021

Noua stație spațială este denumită după sonda lansată de NASA în anii ’70, care a părăsit între timp Sistemul Solar și călătorește în prezent în spațiul interstelar.

Hotelul, care ar trebui să fie operațional peste doar șase ani, după cum promite comania din SUA, va fi o destinație exclusivistă pentru cei mai bogați oameni din lume, prețul unui sejur ajungând și la ordinul zecilor de milioane de dolari.

Some specs about Voyager Station:11,600 m2 (125,000 sf) of habitable space in modules and access tubes200m in overall diameter (ISS is 73m long and 109m wide)Estimated mass of 2,418 metric tons (ISS: 419 tons) Estimation volume of 51,104 m3 (ISS pressurized volume: 915 m3) pic.twitter.com/iuToy39GW7

— Orbital Assembly Corporation (@OrbitalOps) February 22, 2021

Construcția acestuia ar trebui să înceapă în 2025 conform surselor citate, iar proiectul are în spate o echipă de oameni de știință, piloți și ingineri de la NASA și dispune și de patente înregistrate pentru construcția de echipamente spațiale.

Pentru a strânge suma necesară pentru acest proiect, Orbital Assembly Corp. a vândut acțiuni la prețul de 0,25 dolari bucata și a reușit să adune nu mai puțin de un milion de dolari, pentru început. 

The post Compania care vrea să construiască un hotel de lux pe orbita Pământului appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus