Stiri de ultima ora

Cine cumpără TikTok. Gigantul chinez a decis „finalistul” negocierilor 

Cine cumpără TikTok. Gigantul chinez a decis „finalistul” negocierilor 
IT & Media
Cum termenul limită pentru ca TikTok să fie achiziționat de o entitate americană pentru a nu fi interzis în Statele Unite se apropie de final, compania-mamă ByteDance ar fi ales deja către cine vinde operațiunile din SUA.

Agenția Reuters transmite că gigantul Oracle a fost selectat de TikTok drept opțiune principală pentru vânzare, dar nu știm încă și suma la care s-au înțeles cele două companii. Chiar înainte ca informația să fie făcută publică, Microsoft a transmis că a fost informată de ByteDance că TikTok nu va intra în posesia lor. Compania a fost candidatul principal la începutul acestui scandal, cu o ofertă estimată la peste 20 de miliarde de dolari.

Și Walmart ar fi făcut front comun cu Microsoft și e neclar dacă retailerul are încă un interes să achiziționeze aplicația social media sau nu.

În timpul pandemiei, TikTok a atins un record de popularitate, iar asta a stârnit îngrijorările administrației Trump cu privire la faptul că Guvernul chinez ar putea să obțină informații personale ale utilizatorilor TikTok, pe care să le utilizeze în scopuri politice. Ultimatumul dat de președintele american Donald Trump vine ca o metodă de a „rezova” aceste îngrijorări și de a garanta securitatea datelor utilizatorilor americani.

Astfel, se pare că Oracle va fi, până la urmă, cumpărătorul operațiunilor TikTok din SUA, Australia, Canada și Noua Zeelandă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de aprobări atât din partea guvernului american, cât și a celui chinez. Rămâne de văzut și care este valoarea tranzacției.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus