Stiri de ultima ora

Chillon, seful Razer pe Europa: Iluminarea RGB a perifericelor, tendinta majora in Romania

Chillon, seful Razer pe Europa: Iluminarea RGB a perifericelor, tendinta majora in Romania
IT & Media
Razer este unul dintre cele mai bune brand-uri de periferice de gaming din lume, multiple produse ale lor intrand in top 3 ca vanzari si in Romania. Inainte de a intra in tara, perifericele se limitau la “mousi office” si tastaturi “clasice”; lucrurile s-au schimbat, insa, rapid, in ultimii ani. Ce tendinte sunt pe piata, ce strategie are Razer , am discutat cu Marco Chillon, seful Razer pe Europa.

Marco Chillon: Tendintele de pe piata din Romania sunt similare cu ceea ce vedem, in general, in tarile Est-Europene.

Cele mai importante diferente comparat cu pietele traditionale tin de bugetul pe care gamerii il aloca pe accesorii de gaming. Desi tendintele arata ca investitiile in periferale cresc, inca nu putem discuta de o dinamica similara pietelor din Europa de Vest.

W-S.ro: Cum s-au schimbat preferintele consumatorilor in ultimii ani? Ce doresc mai mult/diferit? MC: Preferintele romanilor raman similare cu cele ale utilizatorilor din alte parti ale Europei. Performanta este factorul cheie si gamerii cauta cele mai bune solutii pentru a putea rula si juca titlurile lor preferate.

Este demn de mentionat faptul ca una dintre tendintele care au castigat teren in ultimii ani este iluminarea RGB, Razer Chroma fiind solutia principala in acest sens, disponibila acum nu doar pentru perifericele Razer, ci si pentru produse terte, permitand gamerilor sa isi personalizeze si mai in adancime statiile de gaming. Mai mult, Razer Chroma este acum integrat in cele mai populare jocuri PC ale momentului, acest lucru contribuind la imersiune prin efecte luminoase.

W-S.ro: Pe ce noi verticale va intra Razer in viitorul apropiat? MC: Nu discutam foarte mult despre viitoarele lansari; ce pot spune este ca vom continua sa servim gamerii cat mai bine cu putinta si vom continua lansarile de produse care vor asigura cele mai bune experiente de gaming. De exemplu, ca raspuns al celor mai noi nevoi ale comunitatii, Razer a lansat recent cel mai nou mouse, Razer Viper, care seteaza o noua stacheta de greutate la nivelul industriei (cantareste doar 69 de grame), dar si la nivel de viteza de raspuns prin noul Razer Optical Mouse Switches.

W-S.ro: Care sunt bestsellerele in regiune? MC: In Romania, cel mai popular mouse este DeathAdder Elite , lucru care nu este surprinzator, avand in vedere ca este si cel mai popular mouse Razer, la nivel global, pana in prezent.

Pe segmentul de casti, linia Kraken merge foarte bine, datorita raportului calitate-pret foarte bun. Un alt motiv pentru popularitate este faptul ca am lansat diferite modele, pentru diferite categorii de utilizatori, astfel incat gamerii pot sa isi aleaga solutia dorita. Seria Nari este de asemenea apreciata in Romania – inca un semn ca romanii aleg deseori produse mai scumpe, high-end.

Pe segmentul de tastaturi, gamerii romani prefera doua modele dedicate pro-playerilor: Blackwidow Elite si Huntsman Elite. Tehnologia Razer Chroma integrata cu Phillips Hue prin software-ul Synapse 3 este de asemenea pe un trend ascendent, pe masura ce gamerii doresc cresterea imersiunii prin intermediul produselor ce schimba gaming room-ul.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus