Stiri de ultima ora

Ce să faci și ce să nu faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă

Ce să faci și ce să nu faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă
IT & Media
Daca ți-ai scăpat telefonul în apă, nu trebuie să îți pierzi speranța. Lucrurile încă se pot repara, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli. Am creat o lista cu lucruri pe care ar trebui și pe care nu ar trebui să le faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă, în cazul în care îți dorești să readuci dispozitivul la viață.

Ce să faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă:Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă s-a întâmplat să scapi smartphone-ul în apă este să îl oprești. Utilizarea unui smartphone umed poate fi riscantă și ar putea afecta și mai mult smartphone-ul. Este posibil chiar să nu mai funcționeze deloc, dacă nu îl oprești la timp.

Este foarte important să îl înfășori într-o bucată de hârtie, sau chiar într-un material care să absoarbă toată apa din dispozitiv.

O altă metodă de a salva viața smartphone-ului este să îl introduci într-o cutie etanșă cu pliculețe absorbante de umezeală, însă nu toată lumea deține așa ceva, astfel o variantă înlocuitoare ar putea fi pliculețele pe care le primești în toate cutiile de încălțăminte.

Indicat ar fi să se facă o copie a tuturor datelor din telefon, atât timp cât încă mai este funcțional.Ce să nu faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă:Evitați să uscați telefonul cu un uscător de păr. Căldura acestuia este prea fierbinte și puternică. Acest lucru poate deteriora componentele fragile ale dispozitivului. De asemenea, nu se recomandă amplasarea smartphone-ului lângă un cuptor fierbinte sau chiar in cuptor. Trebuie evitată orice zonă care emană căldură.

Nu încerca să îl conectezi sau să apeși tastele, deoarece ar putea agrava situația și astfel s-ar deteriora și alte componente.

Nu se recomandă conectarea la încărcător deoarece ar putea provoca un scurtcircuit și îl va deteriora în continuare.

Nu scutura telefonul, pentru că astfel apa ar putea pătrunde și mai mult în componentele telefonuluiThe post Ce să faci și ce să nu faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus