Stiri de ultima ora

Ce au căutat românii pe Google în 2020: De la coronavirus la case de pariuri și școala la distanță - Revista connect Romania

Ce au căutat românii pe Google în 2020: De la coronavirus la case de pariuri și școala la distanță - Revista connect Romania
IT & Media
Anul 2020 a fost unul special, unul în care coronavirusul și toate implicațiile acestuia și-au pus amprenta asupra căutărilor pe care oamenii le-au făcut pe Google.

Căutările anului 2020 în România reflectă toate aceste schimbări: de la măsurile de protecție și restricțiile de circulație, statul în casă și evoluția situației pandemice, până la  educația online, gătit și muncă la distanță.

Topul celor mai populare căutări pe Google în România în 2020 este condus de coronavirus și două platforme de educație la distanță: Google Classroom și Adservio.

Restricțiile de circulație au generat interes pentru declarația pe proprie răspundere și formular STS. Românii au întrebat pe Google în primul rând „ce este coronavirusul”, iar apoi „ce este pandemia” și „ce este starea de urgență”. Pentru a respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19, cei mai mulți români au căutat pe Google „cum se poartă masca”.

Au dorit să afle și „cum se pune masca”. Au vrut să afle toate detalii despre coronavirus: „cum se manifestă coronavirus” și „cum se transmite coronavirus”. Pentru că mulți români au stat în casă mai mult în 2020, au căutat pe Google „cum se face maiaua”, „cum se face drojdia” sau „cum se gătește sparanghelul”.

Chiar dacă coronavirusul a fost în centrul atenției, și-au găsit loc între căutările românilor și subiectele de interes major ale anului 2020, precum alegerile din Statele Unite ale Americii sau Black Friday. Alegerile din SUA au fost în topul celor mai populare căutări, iar românii nu au uitat să caute „când este Black Friday 2020”.

Între filme, cele mai populare în căutările românilor pe Google în 2020 au fost titlul polonez 365 dni, comedia autohtonă „Miami bici” și Contagion, un film devenit popular odată cu pandemia COVID-19. Românii au gătit mai mult anul acesta, iar cele mai căutate rețete sunt cele de gogoși, banana bread și pâine. La capitolul diete, locul 1 de anul acesta este o noutate a topurilor celor mai căutate diete pe Google din ultimii ani, dieta Sirtfood, iar între evenimentele sportive, marile turnee de tenis sunt și anul acesta cele mai căutate.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2020 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2020 față de 2019, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

Cele mai populare căutări  Google Classroom

Coronavirus România

Adservio

Alegeri SUA

About you

Cristina Țopescu

Declarație propria răspundere

Zoom

Worldometer

Formular STSFilme365 dni

Miami bici

Contagion

Miracolul din celula 7

After we collided

Parasite

Enola Holmes

Black Panther

1917

MulanEvenimente sportiveRoland Garros

Australian Open

România – Islanda

România – Irlanda de Nord

România – Austria

US Open

România – Norvegia

România – Danemarca U21

România – Belarus

Dubai tennis championshipsCe este…?Ce este coronavirus

Ce este Horeca

Ce este fugu

Ce este pandemia

Ce este șomajul tehnic

Ce este un pogo

Ce este EDM

Ce este vulva

Ce este substantivul

Ce este starea de urgențăRețeteRețetă gogoși

Rețetă banana bread

Rețetă pâine

Rețetă pizza

Rețetă eclere

Rețetă salată boeuf

Rețetă zacuscă de vinete

Rețetă cozonac Jamila

Rețetă papanași

Rețetă negresăDieteDieta Sirtfood

Dieta mediteraneană

Dieta Oana Radu

Dieta rina

Dieta disociată 333

Dieta daneză cu pui

Dieta fix la fix

Dieta cu ouă

Dieta metabolică

Dieta cu cartofi și iaurtCum să/seCum se poartă masca

Cum să dormi 8 ore în 4 ore

Cum se manifestă coronavirus

Cum se face maiaua

Cum se pune masca

Cum se calculează șomajul tehnic

Cum se transmite coronavirus

Cum se gătește sparanghelul

Cum se face drojdia

Cum să faci bani de acasăCândCând începe școala

Când se schimbă ora în 2020

Când începe școala în ianuarie 2020

Când este Black Friday 2020

Când se deschid casele de pariuri

Când se deschid terasele

Când se afișează rezultatele la bac 2020

Până când se închid școlile

Când se trece la ora de iarnă

Când se deschid mall-urile Smartphone-uriiPhone 12

iPhone 11

iPhone 12 Pro Max

Samsung S20

iPhone 11 Pro

Huawei P40 lite

Samsung A51

Huawei P30 lite

iPhone 12 Pro

Huawei P Smart 2021Metodologie:

Căutările anului 2020 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare.

The post Ce au căutat românii pe Google în 2020: De la coronavirus la case de pariuri și școala la distanță appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus