Stiri de ultima ora

Cartelă SIM şi microSD într-un produs 2-in-1, posibilă soluţie pentru telefoanele mobile care nu dispun de spaţiu pentru amândouă

Cartelă SIM şi microSD într-un produs 2-in-1, posibilă soluţie pentru telefoanele mobile care nu dispun de spaţiu pentru amândouă
IT & Media
Prezent de mult timp la tot felul de modele smartphone, slotul care permite utilizatorilor să opteze între instalarea unei a doua cartele SIM sau un card de memorie microSD ar putea fi în sfârşit folosit la întregul potenţial, cu o cartelă de tip 2-in-1 capabilă să ofere ambele funcţionalităţi. Desigur, doar pe telefoanele compatibile.

Înainte de a ne entuziasma prea tare, trebuie luată în calcul probabilitatea destul de mare ca aceasta să fie de fapt o încercare a gigantului Xiaomi pentru introducerea unui format de stocare proprietar, suficient de tentant încât mulţi utilizatori ar putea să îl accepte în ciuda costurilor potenţial mărite, mai ales dacă sunt motivaţi de Xiaomi prin eliminarea slot-ului microSD obişnuit din configuraţia noilor modele de telefoane.

Totuşi, idea de la care porneşte totul este una perfect validă: fiecare smartphone are nevoie de un slot pentru cartela SIM, atunci de ce să nu ai o cartelă SIM care să includă şi cardul microSD? În acest fel, producătorul nu mai iroseşte spaţiu preţios în carcasa telefonului cu un slot microSD pe care mulţi utilizatori ar putea să nu îl folosească, oferind totuşi o soluţie şi pentru cei care decid să suplimenteze post-cumpărare spaţiul de stocare intern.

Inovaţia apare într-un brevet recent acordat gigantului Xiaomi. Potrivit descrierilor furnizate, cardul va avea interfaţă deservind funcţia SIM obişnuită pe o parte şi interfaţa microSD pe cealaltă. Desigur, asta necesită crearea unui nou Sim-tray şi cititor capabil să citească pe ambele părţi noul format de cartelă.

Având în vedere faptul că inovaţia este securizată cu un brevet, probabil că noul tip de cartelă nu va funcţiona decât pe telefoanele Xiaomi, limitând serios adoptarea la un cerc restrâns de operatori telecom parteneri. Pe de altă parte, o idee de altfel foarte bună cum este aceasta probabil că vine oricum prea târziu, tendinţa la nivelul industriei fiind spre eliminarea cu totul a cartelei SIM detaşabilă.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus