Stiri de ultima ora

Cât ar putea ajunge să coste viitoarele PS5 și Xbox Series X

Cât ar putea ajunge să coste viitoarele PS5 și Xbox Series X
IT & Media
Așa cum Apple și Samsung duc un duel aprins pe piața telefoanelor inteligente, Sony și Microsoft poartă un duel similar în privința consolelor dedicate gamingului.

2020 va fi un an extrem de interesant pe piața gaming-ului, mai ales că Sony și Microsoft lucrează în prezent la ultimele detalii privind următoarele lor console de jocuri, Play Station 5 și Xbox Series X. 

Potrivit lui Daniel Ahmad, Senior Analyst la Niko Partners, prețul viitoarelor console va începe mai mult ca sigur de la suma de 400 de dolari, destul de ridicată pentru orice potențial cumpărător.

Acesta susține că din datele pe care le are în acest moment, numai componente precum CPU, GPU, NVMe SSD și memoria GDDR6 vor costa din etapa de producție cel puțin jumătate din această sumă, motiv pentru care cele două companii sunt obligate să scoată pe piață două console puternice, dar scumpe, pentru a nu intra în zone de pierderi.

Nu ar fi pentru prima dată când Sony ar vinde o consolă la un preț mai mic decât a costat procesul de producție. Spre exemplu, fabricarea unui PS3 a costat la început 800 de dolari, iar consola a apărut pe piață la 500 de dolari. Avantajul acestor ecosisteme de gaming este faptul că o parte din sumele recuperate vin din zona de servicii, iar cumpărătorii le folosesc cel puțin o generație.

În privința viitorului Xbox Series X, costul de producție se situează în jurul a 460-520 de dolari, fără a mai pune în calcul sumele investite pentru cercetare și dezvoltare.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus