Stiri de ultima ora

Black Friday este aproape - cum să-ţi protejezi datele pe Android, pentru cumpărături fără surprize neplăcute (Internet)

Black Friday este aproape - cum să-ţi protejezi datele pe Android, pentru cumpărături fără surprize neplăcute (Internet)
IT & Media
Iată câteva moduri în care îţi poţi să fii în siguranţă pe Android:

Atenţie la atacurile de tip phishing

Phishing este fenomenul prin care o entitate rău intenţionată te păcăleşte în a îi dezvălui informaţii personale. Phishingul vine în multe forme: de la emailuri convingătoare care par a veni de la cineva pe care-l cunoşti, la apeluri telefonice spam sau mesaje text. Ţintele atacatorilor sunt, de obicei, datele financiare şi informaţii de logare, dar pot fi tot felul de informaţii personale. Care sunt principalele instrumente anti-phishing din Android:

Atenţie la confidenţialitatea datelor

Pe smartphone, aplicaţiile au acces la multe informaţii sensibile ale utilizatorului, precum contacte, istoria navigării online, locaţie, poze şi altele. Aceste permisiuni permit aplicaţiilor să ne fie folositoare - de exemplu, ne ajută să ajungem la destinaţie folosind Google Maps. Cu toate acestea, este bine să controlezi drepturile pe care le oferi aplicaţiilor. Cum poţi să vezi ce informaţii accesează fiecare aplicaţie:

Atenţie la aplicaţii dăunătoare strecurate pe telefon

Atacatorii pot utiliza aplicaţii potenţial dăunătoare pentru a fura informaţii. Google Play Protect este un sistem care se asigură că nu există astfel de aplicaţii pe telefon, prin scanarea automată a aplicaţiilor instalate. În cazul în care întâlneşte astfel de aplicaţii, Google Play Protect va alerta utilizatorul şi îl va ajuta să le elimine de pe dispozitiv. Poţi accesa Google Play Protect din setările de securitate ale dispozitivului, sau direct din Google Play. Aplicaţia scanează automat sistemul, dar se pot rula şi scanări manuale.

Mai multe informaţii despre securitatea pe Android poţi găsi în secţiunea dedicată pusă la dispoziţie de Google .
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus