Stiri de ultima ora

Balaur review: un PC de gaming mid-range bine balansat

Balaur review: un PC de gaming mid-range bine balansat
IT & Media
PC-urile desktop devin din ce în ce mai atractive pentru gameri, în ciuda faptului că nu sunt nici pe departe cele mai ieftine dispozitive pe care să rulezi jocuri. Consolele sunt alternative mai ieftine, însă performanţa limitată a acestora îi poate ţine departe pe unii posibili clienţi, în timp ce laptop-urile de gaming sunt în general mai puţin performante şi semnificativ mai scumpe.

Desktop-urile pot părea însă şi mai complicate, întrucât nu toată lumea ştie să configureze şi să asambleze corect unul. Din fericire, există încă computere de gaming pre-configurate bine puse la punct, care sunt chiar şi mai avantajoase decât dacă le-ai cumpăra pe componente şi asambla corect acasă, aşa cum este şi noul Balaur, un PC de gaming mid-range cu un nume amuzant, dar care reprezintă un pachet atractiv pentru cei care caută o soluţie completă.

Balaur este un nou computer de gaming configurat de magazinul PC Garage. Am mai testat sisteme ale lor în trecut, însă modelul de faţă pare să fie probabil unul dintre cele mai bine balansate atunci când vine vorba despre performanţă oferită pentru preţul cerut. La 3.700 lei, cât costă la lansare, este greu să creezi un sistem cu performanţă similară la un preţ mult mai mic, mai ales că include şi asamblare „Gold”, cu cable management bine pus la punct.

Configuraţia are la bază un procesor AMD Ryzen 5 2600, model hexa-core (cu 12 fire de execuţie), construit pe arhitectura Zen+. Nu este din generaţia cea mai recentă, Ryzen 3000, însă diferenţa de performanţă în jocuri ar trebui să fie neglijabilă. Acesta este un sistem „full AMD”, întrucât avem de a face şi cu o placă grafică Radeon RX 5500 XT de la Saphire, modelul care promite experienţă de top în jocuri de tip eSports, dar şi în jocuri AAA, însă în rezoluţie 1080p.

Acestea sunt montate pe o placă de bază Gigabyte mATX cu chipset B450, care va oferi opţiuni de overclocking pentru procesor, însă nu extreme. Stocarea este asigurată de un SSD Kingston A2000 de 500 GB, iar memoriile sunt două bucăţi de 8 GB HyperX la 3000 MHz, cu luminiţe RGB.

Există şi posibilitatea de a adăuga coolere în partea de sus, sau un sistem de răcire AIO de 240 mm. Pe partea din faţă poate fi instalat un sistem AIO de 360 mm, fiind decupat special loc pentru a găzdui radiatorul în carcasă.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus