Stiri de ultima ora

Apple scade valoarea dispozitivelor iPhone, iPad şi Apple Watch din generaţiile mai vechi la trade-in (Telefoane mobile)

Apple scade valoarea dispozitivelor iPhone, iPad şi Apple Watch din generaţiile mai vechi la trade-in (Telefoane mobile)
IT & Media
Cei care se bazează pe valoarea estimată a dispozitivelor în cadrul programelor de trade-in de la Apple primesc săptămâna aceasta o veste proastă. Compania a decis să scadă valoarea tuturor dispozitivelor care sunt acceptate pentru o reducere din preţul unui dispozitiv nou, atât pentru modelele mai vechi de telefoane, tablete sau ceasuri, cât şi pentru cele din generaţiile mai recente. Această iniţiativă este valabilă în magazinele Apple Store din întreaga lume şi va fi cu siguranţă extinsă şi la partenerii din ţările în care nu există magazine oficiale Apple.

Cât valorează iPhone în cadrul programului de trade-in în 2020

Programul Apple de trade-in implică predarea unui dispozitiv mai vechi în schimbul unei reduceri substanţiale de preţ pentru un dispozitiv nou. Cu cât modelul oferit este dintr-o generaţie mai recentă şi în condiţii mai bune, cu atât acesta valorează mai mult. Ai putea primi reducere chiar şi de jumătate de preţ pentru un iPhone nou prin acest program, deci mulţi doresc să beneficieze de această ofertă în fiecare an.

Dispozitivele recuperate prin programul de trade-in, în funcţie de starea şi vechimea lor, sunt fie recondiţionate şi vândute din nou către clienţi la un preţ mai mic, cu carcasă schimbată şi accesorii noi, fie sunt reciclate, iar componentele lor sunt refolosite pentru dezvoltarea altor dispozitive.

Se pare că multe iPhone-urile mai vechi, începând cu iPhone 6S şi terminând cu iPhone XS Max, au valoare de trade-in mai mică cu sume între 20 şi 100 de dolari faţă de valoarea estimată precedentă:

Cât valorează iPad şi Apple Watch în programul de trade-in în 2020

Nici tabletele şi ceasurile nu au scăpat de această „devalorizare” peste noapte. Tabletele au primit scăderi de preţ între 20 şi 70 de dolari, în timp ce ceasurile au fost mai puţin afectate, cu doar 10 dolari scădere pentru cel mai recent model.

Pentru modelele Apple Watch din seriile mai vechi, care oricum erau estimate la valoare mică, preţurile nu s-au schimbat. Totuşi, un Apple Watch Series 4, lansat în 2018, care se vindea la un preţ de 400 de dolari, este estimat la numai 100 dolari maximum (în funcţie de starea de uzură, estimarea poate scădea). De altfel, acest model încă se mai găseşte prin magazine la preţuri de aproximativ 300-350 euro.

Toate aceste estimări de preţuri sunt pentru modele mai vechi de produse şi pot fi folosite pentru cumpărarea de dispozitive noi. iPhone 11, Apple Watch Series 5 sau cele mai recente iPad-uri nu au încă estimări de trade-in.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus