Stiri de ultima ora

Apple a rascumparat actiuni de 10 miliarde de dolari in T2 si este pe primul loc in lume

Apple a rascumparat actiuni de 10 miliarde de dolari in T2 si este pe primul loc in lume
IT & Media
Apple a rascumparat actiuni in valoare de 10 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, fiind pe primul loc in lume, potrivit datelor FactSet, care indica insa ca la nivelul companiilor membre ale indicelui S&P 500 a avut loc o scadere a acestor operatiuni, relateaza MarketWatch, conform Mediafax.

“Valoarea in dolari a rascumpararilor de actiuni a scazut cu 6,9% fata de primul trimestru, la 134,4 miliarde de dolari, in timp ce in termeni anuali declinul a fost de 0,4%”, a declarat Andrew Birstingl, analist la FactSet, intr-un raport trimestrial.

In ultimele 12 luni, rascumpararile de titluri efectuate de companii au totalizat 555,5 miliarde de dolari, nivel aproape neschimbat fata de primul trimestru.

Grupul farmaceutic Pfizer, care a efectuat rascumparari in mod constant in ultimii ani, a cumparat titluri proprii in valoare de doar 2,8 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, comparativ cu 6,1 miliarde de dolari in primul trimestru.

Verizon Communications a redus la rindul sau achizitiile de titluri proprii, cu 3,4 miliarde de dolari, comparativ cu primele trei luni ale anului.

”Un alt factor care a influentat declinul rascumpararilor de actiuni este participarea mai scazuta la astfel de programe. Numarul companiilor care au rascumparat actiuni a scazut de la 390 in primul trimestru la 378 in trimestrul al doilea”, a scris Birstingl.

Numarul companiilor care cumpara titluri proprii este totusi mai mare decat media de 357 de companii inregistrata de la sfarsitul recesiunii, in iulie 2009.

Pentru al 12-lea trimestru consecutiv, cele mai active companii in aceste operatiuni au fost cele din industria IT, acestea cheltuind in total 35,9 miliarde de dolari in intervalul aprilie-iunie. Astfel, patru din 10 rascumparari de titluri au fost facute de companii din sectorul tehnologiei, in frunte cu Apple, care a cumparat cu 18,2% mai multe actiuni proprii decat in primul trimestru.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus