Stiri de ultima ora

Aplicaţie de dating pentru aranjarea partidelor de sex în grup, folosită pentru a pune pe hartă locaţia fiecărui utilizator (Social media)

Aplicaţie de dating pentru aranjarea partidelor de sex în grup, folosită pentru a pune pe hartă locaţia fiecărui utilizator  (Social media)
IT & Media
Disponibilă şi utilizatorilor de Android din România, 3Fun ar merita premiul pentru cea mai slab securizată aplicaţie de dating din toate timpurile, autorii acesteia ignorând reguli elementare cum ar fi ascunderea locaţiei reale şi păstrarea datelor utilizatorilor într-o formă care să nu poate fi accesată de oricine.

Promiţând o selecţie de 1,5 milioane de posibili parteneri, gata de descoperit în majoritatea oraşelor mari din Statele Unite, aplicaţia 3Fun îşi asigura utilizatorii preocupaţi de păstrarea discreţiei depline punând la dispoziţie o setare care ascunde datele sensibile pentru ceilalţi membri înregistraţi. Informaţiile complete, cum ar fi pozele explicite, numele şi locaţia exactă, nu ar fi trebuit să fie accesibile decât prin acordul expres dat de utilizator. Numai că filtrarea obţinută bifând setarea respectivă funcţiona doar pe ecranul telefonului mobil, serverul folosit pentru conectare acceptând în continuare interogări pentru toate datele disponibile în modul privat.

În scurt timp, un grup de „binevoitori” au creat o aplicaţie pentru urmărirea în timp real a oricărui utilizator 3Fun, trasând pe hartă deplasările făcute şi locaţia curentă. Intens populată cu utilizatori din America şi Europa, harta identifică şi membrii 3Fun conectaţi din locaţii neobişnuite, cum ar fi sediul Curţii Supreme de Justiţie din Statele Unite şi Casa Albă.

Amintind de un alt scandal care vizat compromiterea unei aplicaţii de dating adresată întâlnirilor amoroase de tip „neconvenţional” - Ashley Madison, analizarea bazei de date cu utilizatorii aplicaţiei a scos la iveală şi un detaliu pe care administratorii 3Fun probabil l-ar fi vrut secret: raportul între numărul de bărbaţi cu orientare heterosexuală şi oferta de posibile partenere este un descurajant 4 la 1.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus