Stiri de ultima ora

Apararea americana: O parte dintre atacurile cibernetice au legatura cu Guvernul si armata chineza

Apararea americana: O parte dintre atacurile cibernetice au legatura cu Guvernul si armata chineza
IT & Media
Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a atribuit direct Chinei o parte a recentelor atacuri cibernetice, in cursul unei conferinte organizata in Singapore, atragand replica unui comandant militar chinez, care a intrebat pentru ce motiv Statele Unite consolideaza prezenta militara in Asia, scrie Mediafax .

Chuck Hagel a participat sambata la o conferinta pe teme de securitate desfasurata in Singapore, unde a rostit un discurs. "Statele Unite au exprimat preocupari in legatura cu amenintarea din ce in ce mai mare pe care o reprezinta atacurile cibernetice, unele dintre ele avand legatura cu Guvernul si armata chineza", a spus Hagel in cursul discursului, conform postului ABC News.

Afirmatiile sefului Pentagonului au atras replica generalului chinez Yao Yunzhu, directorul Centrului China-SUA pentru Relatiile in domeniul Apararii, o entitate din cadrul armatei chineze. "Va multumesc ca ati mentionat China de atatea ori", a spus oficialul militar chinez. "Dar schimbarea strategiei SUA privind fortele desfasurate in regiunea Asia-Pacific a fost interpretata ca fiind o incercare de contracarare a influentei din ce in ce mai mari a Chinei, o tentativa de blocare a ascensiunii militare chineze. China nu stie cum sa interpreteze aceste semnale", a spus oficialul chinez, cerand garantii ca Washingtonul doreste o relatie pozitiva cu Beijingul.

Un raport destinat Pentagonului si prezentat de ziarul The Washington Post arata ca hackeri chinezi au accesat planuri ale unor sisteme militare americane ultramoderne, inclusiv interceptoare antibalistice, o situatie care poate ajuta China sa accelereze dezvoltarea unor tehnologii militare avansate. Potrivit raportului confidential elaborat de experti ai Institutului Defense Science Board, hackeri chinezi au accesat aproximativ 25 de planuri ale unor sisteme de armament ultramoderne, inclusiv date despre programul antiracheta, informatii despre avioane si nave militare. Raportul este adresat Departamentului american al Apararii si companiilor din industria militara americana.

Printre sistemele vizate de hackeri figureaza elemente ale sistemelor de aparare antiracheta instalate de Pentagon in Asia, Europa si Golful Persic: sistemul rachetelor Patriot - PAC-3, sistemul antibalistic THAAD si sistemul antiracheta Aegis, care se regaseste si la baza de la Deveselu. De asemenea, hackerii au avut acces la date despre avioane de vanatoare F/A-18 si F-35, despre avionul multirol V-22 Osprey, despre elicoptere Black Hawk si despre noul model de nava militara Littoral Combat Ship.
wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus