Stiri de ultima ora

Android 11 e aici. Cele mai importante schimbări pe care le vei observa pe telefonul tău

Android 11 e aici. Cele mai importante schimbări pe care le vei observa pe telefonul tău
IT & Media
Google a anunțat lansarea Android 11, cea mai nouă versiune a sistemului său de operare pentru dispozitivele mobile. 

După un preview care a durat destul de mult, utilizatorii care dețin telefoane Pixel (începând cu versiunea Pixel 2), OnePlus, Xiaomi, Oppo sau Realme vor începe să vadă schimbarea în zilele următoare, iar în curând vor urma și ceilalți producători.

Android 11 nu este neapărat un salt uriaș față de sistemul de operare cu care ne-am obișnuit deja, dar aduce o serie de actualizări destul de interesante, majoritatea concentrate în jurul mesageriei, securității, dar și dedicate îmbunătățirii controlului pentru dispozitivele smart asociate.

Una dintre ele este dată de notificările îmbunătățite pentru conversațiile începute în aplicațiile de mesagerie. Acum, acestea au un spațiu dedicat deasupra barei de notificări și vin cu un design mai atrăgător. Noua interfață API, numită Bubbles, transformă și chenarele de chat într-o parte importantă a experienței de mesagerie.

O funcționalitate adițională pe care Google o introduce este screen recording, care este, în sfârșit, un tool încorporat ce permite înregistrarea activității de pe ecran. Până acum, era nevoie de aplicații third-party, precum AZ Screen Recorder, dar acestea rămân necesare pentru unele activități complexe, precum live streaming.

Și controlarea aplicațiilor media devine mai ușoară, pentru că acestea nu mai sunt afișate ca notificări, ci sunt adăugate într-o bară de acces rapid. De acolo utilizatorii pot controla mai ușor ce își doresc să asculte și de unde anume.

Toate aceste funcții și multe altele vor ajunge în lunile următoare pe majoritatea telefoanelor Android. 
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus