Stiri de ultima ora

Analiză despre securitatea 5G |

Analiză despre securitatea 5G |
IT & Media
În zilele noastre, securitatea 5G reprezintă o preocupare majoră și este îndelung discutată, deoarece oamenii se bucură de comoditatea adusă de evoluția tehnologică și așteaptă cu nerăbdare apariția erei 5G. GSMA prezice că 5G va contribui cu 2,2 trilioane de dolari SUA la economia globală în următorii 15 ani, însă acum, când unele țări și politicieni au legat securitatea cibernetică de geopolitică, noțiunea este periculoasă și înșelătoare, deoarece face guvernele sau organizațiile să ignore sursele cu adevărat importante de amenințări pentru securitatea cibernetică și să se expună la mai multe riscuri. În acest caz, este necesar să discutăm natura securității cibernetice și modul în care putem să rezolvăm multe probleme de securitate cibernetică.

Să începem cu un celebru incident de securitate cibernetică: în aprilie 2018, Iranul a fost atacat și rețeaua a fost deconectată la nivel național. Ministrul iranian al tehnologiei informației și comunicațiilor, Jahroumi, a declarat că atacul nu se limitează la Iran și că nu este clar cine este autorul acestuia, dar a postat o captură de ecran a computerului pe twitter cu un steag SUA și mesaje de la hackeri (). Hackerii au folosit protocolul Smart Install al routerelor Cisco, provocând o întrerupere a rețelei în Iran https://blog.talosintelligence.com/2018/04/critical-infrastructure-at-risk.html ).

După cum se poate observa din acest caz, orice atac de securitate cibernetică, indiferent dacă este sau nu motivat politic, se poate baza doar pe vulnerabilitățile tehnice sau organizaționale ale unei rețele. Conform binecunoscutei „teorii cu găleata”, atacatorii au mai multe șanse să se concentreze pe cele mai slabe puncte din rețea pentru a lansa atacuri. Aceasta înseamnă că securitatea rețelei este un concept de ansamblu și că fiecare legătură trebuie consolidată prin tehnologii profesionale și mijloace organizaționale, mai degrabă decât ceea ce pretind neprofesioniștii - că este suficient de sigur să achiziționați echipamente de la furnizori dintr-o anumită țară - deși această concluzie este promovată de câțiva adepți ai teoriei conspirației.

Germania, ca președinte rotativ al UE, a oferit un bun exemplu de modalitate de a asigura securitatea rețelelor de comunicații 5G

(BSI) a lansat Catalogul Deutsche Telekom (TKG) 2.0_Security Catalog pentru a controla riscurile de securitate a rețelei 5G din următoarele aspecte:

a. Garanția că informațiile despre relația sa contractuală cu utilizatorul sau cu orice organizație a acestuia nu vor fi transferate către terți. Se iau măsuri organizatorice și legale pentru a se asigura că informațiile confidențiale despre utilizatori nu sunt transferate în străinătate sau obținute de agenții străine, fie din proprie inițiativă, fie la inițiativa terților.

b. Oferiți informații specifice despre dezvoltarea produsului și a componentelor sistemului de securitate al produselor doar la cerere. Investiți doar în personal de înaltă încredere pentru a dezvolta și produce componente de sistem critice pentru securitate. Aprobați și sprijiniți pe deplin inspecția de securitate și analiza de penetrare a produselor, în măsura în care acest lucru este necesar.

c. Asigurați-vă că produsul pentru care care ați depus declarația nu conține vulnerabilități instalate în mod deliberat și nu va instala vulnerabilitățile ulterior. Toate vulnerabilitățile neintenționate cunoscute au fost rezolvate sau vor fi remediate în viitorul apropiat și vor fi reparate imediat.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus