Stiri de ultima ora

ALERTĂ pe WhatsApp: Mesajele periculoase care îți BLOCHEAZĂ aplicația şi cum le poţi evita |

ALERTĂ pe WhatsApp: Mesajele periculoase care îți BLOCHEAZĂ aplicația şi cum le poţi evita |
IT & Media
ALERTĂ pe WhatsApp: Mesajele periculoase care îți BLOCHEAZĂ aplicația şi cum le poţi evita

Un articol de: George Lupu - 09 Sep 2020, 14:41

Este alertă printre utilizatorii WhatsApp după ce au început să primească mesaje bizare care provoacă erori și blochează aplicația.

Cunoscute și sub numele de bombe text, aceste mesaje codificate conțin un șir aparent aleatoriu de caractere care vor cauza probleme de redare și vor forța aplicația să se blocheze.

Mesaje bizare cu algoritm periculos

Mesajele trimit aplicația într-o buclă infinită și forțează utilizatorul, indiferent că e vorba de iOS sau Android, să o șteargă și să o reinstaleze. Iar acest lucru poate duce chiar la pierderea întregului istoric de chat.

Mesajele  au fost preluate și analizate de  WABetaInfo , un blog de tehnologie dedicat lucrurilor legate de WhatsApp .

“Un contact ar putea trimite un mesaj care conține multe caractere ciudate. Dacă le citiți în totalitate, nu au niciun sens, dar WhatsApp ar putea interpreta mesajul într-un mod greșit. Uneori, WhatsApp nu este capabil să redea mesajul în totalitate, deoarece structura sa este atât de ciudată: combinația acestor caractere creează o situație în care WhatsApp nu este capabil să proceseze mesajul, determinând un blocaj infinit. Când deschideți WhatsApp , acesta este înghețat și se blochează. Dacă încercați să deschideți din nou aplicația, aceasta se blochează în continuare”.

Cum poţi remedia blocarea aplicaţiei de WhatsApp

Dacă eşti utilizator de WhatsApp , este indicat să îți protejezi imediat contul. Iată câteva metode prin care poți face asta!

Accesează opțiunea pentru Confidențialitate din meniul Setări. De acolo, modifică setarea Grupuri, astfel încât numai persoanele de contact să vă poată adăuga într-un grup.

Dacă deja ai primit mesaje bizare, există șanse să îți mai salvezi datele cu ajutorul versiunii web a WhatsApp .

Te poți conecta prin versiunea desktop a WhatsApp , iar dacă ștergi mesajul și apoi blochezi numărul de pe care a fost trimis, aplicația mobilă nu ar trebui să semai blocheze.

Din păcate, dacă nu erai deja conectat pe desktop, WhatsApp îți va cere să scanezi un cod QR cu ajutorul aplicației mobile pentru a accesa versiunea web. Iar dacă aplicația mobilă a fost deja afectată de mesajul “codat”, această abordare nu va mai fi posibilă.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus