Stiri de ultima ora

Agenda Digitală: YouTube a ajuns la un miliard de utilizatori înregistraţi

Agenda Digitală: YouTube a ajuns la un miliard de utilizatori înregistraţi
IT & Media
Potrivit unui comunicat, unul din doi oameni care intră pe net intră şi pe youtube - ceea ce-l transformă practic într-unul din cele mai mari saituri de socializare de pe planetă. YouTube a fost lansat în 2005 şi doar un an mai târziu a fost cumpărat de Google cu remarcabilă sumă de 1,7 miliarde de dolari. La momentul respectiv, YouTube avea 30-40 de milioane de utilizatori.

Ştiu oameni care au suferit mult când şi-au spart ecranul de la smartphone. După experienţe similare, eu am decis că, vorba unui prieten, am două mâini stângi şi zece degete mici, aşa că am optat pentru o husă mare, urâtă, dar extrem, extrem de utilă, spune Mihai Melinescu.

Cei de la Apple ar putea opta însă pentru o soluţie cu adevărat neconvenţională: un ansamblu de dispozitive în interiorul telefonului care să-i schimbe centrul de greutate, aşa încât aparatul să cadă de fiecare dată într-un fel mai puţin destructiv. Dispozitivele s-ar declanşa dacă anumiţi senzori detectează o mişcare extrem de bruscă - practic înainte ca telefonul să apuce să ajungă pe suprafaţa contondentă. Dovada pentru această soluţie vine de la un brevet de invenţie înaintat de Apple. Acum, dacă firma americană chiar va şi implementa soluţia, rămâne de văzut.

În final vreau să vă prezint câteva gadgeturi din secolul trecut, cărora un student chinez le-a dat o nouă viaţă. Aparate cu fermoar.

Tânărul Hu Shaoming s-a gândit să arate câte ceva din mecanismele unor aparate de fotografiat vechi, unui radio, unui ceas - dar fără să le distrugă. Timp de patru luni le-a lucrat cu atenţie în aşa fel încât să arate ca desfăcute de un fermoar. Sunt pur şi simplu frumoase - şi la vremea lor, au fost un vârf al tehnologiei.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus