Stiri de ultima ora

Acord istoric intre Google si Franta

Google va detine acces deplin la continutul informatiilor publicate, iar motorul de cautare va pune la dispozitia editorilor francezi de presa suma de 60 mil euro pentru a-si finanta proiectele mass media electronice, conform unui acord semnat recent intre Google si Franta.

Acordul, semnat la Palatul Elysée pe 1 februarie de catre Google si membrii presei franceze, a fost considerat “o premiera mondiala” de catre Presedintele Frantei, François Hollande. Eric Schmidt, CEO Google, care a venit in mod special la Paris cu aceasta ocazie, a declarat: "Astazi am facut istorie in Franta".

Acest acord e rezultatul a 3 luni de negocieri pentru care Marc Schwartz, partener Mazars, coordonator la nivel international al practicii in sectorul public, a fost desemnat de guvern drept Mediator intre cele doua parti. Opiniile, care au fost initial divergente, s-au indreptat in cele din urma spre un punct comun, un compromis, care, potrivit lui Marc Schwartz, poate fi considerat “un mod inteligent de a impartasi valoarea creata in lumea digitala”. Negocierile finale au avut loc la sediul Mazars din Paris-La Défense.

Google ii va sprijini pe editorii francezi sa valorifice mai bine audienta pe internet. De fapt, acordul reprezinta un parteneriat durabil, care va sprijini presa franceza in tranzitia sa la mijloacele de comunicare electronica si va promova inovatia.

Acest acord, care pune capat disputei dintre Google si presa franceza, este si primul demers pe care gigantul internetului il face catre solutionarea situatiei survenite cu producatorii si creatorii de stiri. Acordul ar putea servi, de asemenea, ca punct de referinta in discutiile potentiale dintre Google si editorii de presa din alte tari europene.

Avocat Adriana Duncea, partener Mazars si Head of Legal Services: „In ultimul timp s-a tot discutat despre mediere si despre avantajele sale in solutionarea conflictelor, odata cu aparitia noilor reglementari in Romania. Un element decisiv in numirea unui mediator de catre partile aflate in conflict este increderea pe care acestea o acorda mediatorului, care trebuie sa fie neutru, impartial, sa pastreze confidentialitatea informatiilor la care are acces pe durata negocierilor si, nu in ultimul rand, sa gaseasca o solutie de iesire a partilor din conflict, eficienta si durabila. Ne bucura increderea acordata de guvernul francez si de cele doua parti ale acordului.”
img.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus