Stiri de ultima ora

Acer Nitro 7 (2019) review: laptopul de gaming de buget a fost îmbunătăţit (Laptopuri)

Acer Nitro 7 (2019) review: laptopul de gaming de buget a fost îmbunătăţit (Laptopuri)
IT & Media
Începând din 2019, seria Nitro de laptop-uri de gaming de buget de la Acer nu mai este obligatoriu echivalentă cu compromisuri pe partea de hardware. Compania a prezentat în cadrul evenimentelor next@acer din primăvară şi toamnă câteva modele cu adevărat interesante, construite din metal şi echipate cu componente moderne. Diferenţierea faţă de modelele Predator constă în utilizarea unor componente mai apropiate de nevoile celor care nu sunt interesaţi de cele mai puternice cipuri grafice, dar îşi doresc un computer care să facă „de toate”, la un preţ mai accesibil. Nitro 7 este astfel primul model de acest gen care ajunge în redacţia Go4it, iar rezultatele sunt neaşteptat de bune.

Acer Nitro 7: design nou şi construcţie mai solidă

Acer Nitro 7 preia din sensibilităţile de design ale seriei Predator din ultimul an, oferind o construcţie metalică rece la atingere pe toate părţile. Singura urmă de plastic pe care o putem vedea se află în jurul display-ului pe rama neagră, care găzduieşte şi o cameră web proeminentă. Probabil că dacă Acer ar trece la un senzor mai mic pentru acest model, dimensiunile totale ale computerului ar putea fi cu mult reduse, întrucât în jurul ecranului avem spaţii destul de mari în comparaţie cu ceea ce ştim că este posibil în prezent.

Având însă în vedere că avem de a face cu un laptop de gaming pentru cei cu bugete mai reduse, este de înţeles de ce Acer nu trece la un design edge-to-edge. Costurile sunt importante, deci compania preferă să nu exagereze cu funcţii care ar fi plăcut de avut, dar care nu schimbă semnificativ experienţa de utilizare.

Tastatura Acer, pe care o tot întâlnim pe laptop-urile de gaming ale companiei este aproape neschimbată. Aceasta integrează şi un numpad în partea din dreapta şi este iluminată cu LED-uri roşii. Spre diferenţă de alte laptop-uri Acer, fie din gama Nitro mai veche, fie Predator, accentele roşii nu pot fi observate decât la butoanele de pe tastatura şi în jurul trackpad-ului.

Acer primeşte însă şi o bilă albă încă de la primul contact cu laptop-ul: a folosit un trackpad fără butoane, cu suprafaţă generoasă şi care poate fi apăsat pe toată suprafaţa lui. Mulţi producători de laptop-uri pur şi simplu ignoră faptul că trackpad-urile cu butoane nu îşi mai au locul pe laptop-uri în 2019, mai ales că oricum nu sunt folosite la gaming.

Faţă de alte modele de la Acer, chiar şi dintre cele mai recente, noul Nitro 7 are un încărcător destul de subţire şi de uşor, acesta oferind o putere de „numai” 180 W. Această putere este necesară pentru că avem de a face cu un procesor destul de puternic, cât şi cu un cip grafic care poate consuma în varianta desktop 75W sau mai mult.

Pachetul Nitro 7 este completat de câteva port-uri de conectivitate. Acestea nu sunt nici foarte multe nici obligatoriu impresionante. Avem două port-uri USB 3.2 Gen1, un port USB 2.0, un USB 3.2 Gen 2 Type-C, HDMI şi un port de reţea, alături de nelipsitul jack pentru căşti. Parcă lipseşte un card reader, ceva ce vedem din ce în ce mai rar inclusiv pe laptop-uri de productivitate şi parcă acel USB 2 este cam în plus, când putea fi înlocuit cu un USB 3, un port Type-C sau ceva similar.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus