Stiri de ultima ora

10 filme şi seriale SF pe care se le vezi pe Netflix săptămâna aceasta

10 filme şi seriale SF pe care se le vezi pe Netflix săptămâna aceasta
IT & Media
Perioada de izolare la domiciliu va oferi multora mai mult timp liber decât în mod obişnuit. Fanii filmelor şi serialelor vor avea astfel timp să ajungă la zi cu „restanţele” din trecut. Am realizat o selecţie de filme şi câteva seriale SF de pe Netflix, pentru cei care au rămas fără inspiraţie la acest capitol. Este vorba despre câteva filme şi seriale mai vechi şi câteva mai noi, acţiunea având loc într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, unde tehnologia deschide noi posibilităţi.

Top 10 filme şi seriale SF pe care să le vezi pe Netflix săptămâna asta

Înainte să câştige Oscarul pentru cel mai bun film, Bong Joon-ho a fost cunoscut pentru un alt film extrem de apreciat: Snopiercer, lansat în 2013. Acesta spune povestea ultimilor oameni de pe Pământ, care trăiesc la bordul unui tren foarte avansat. Pământul este complet îngheţat, iar la bordul acestui tren care nu se opreşte niciodată s-a creat o adevărată civilizaţie, cu o ierarhie bine pusă la punct. Filmul prezintă lupta între clasele sociale, având în prim plan actori precum Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris şi John Hurt.

Love, Death & Robots

Serialul animat Love, Death & Robots nu urmează regulile unei serii obişnuite. Acesta reprezintă o colecţie de mai multe poveşti SF, fiecare spusă într-un alt stil, fără legătură între ele. Fiecare episod are o altă echipă de producţie, alt regizor şi chiar şi alt stil artistic. Există episoade 2D în diverse stiluri, episoade cu grafică 3D realistă, episoade 3D în stilul desenelor animate şi chiar şi în stilul anime japonez. Episoadele sunt relativ scurte, însă fiecare are un mesaj. Un mic avertisment însă: există nuditate necenzurată în aproape toate episoadele, deci probabil că nu este unul dintre serialele SF pe care să le vedeţi în familie, alături de cei mici.

The Island

Michael Bay este un regizor recunoscut pentru secvenţele de acţiune impecabile şi multe explozii la tot pasul. Filmul său SF The Island din 2005 livrează toate acestea, însă spune şi o poveste interesantă despre moralitatea folosirii clonelor pe post de poliţă de asigurare pentru bogaţi. Actorii principali, Ewan McGregor şi Scarlett Johannsson sunt primele clone care reuşesc să scape din centrul în care erau ţinute, iar corporaţia din spatele acestui proiect îi vânează cu ajutorul unor mercenari.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus