Stiri de ultima ora

Zeci de soldaţi, bombardaţi cu rachete în timp ce se rugau (VIDEO)

Zeci de soldaţi, bombardaţi cu rachete în timp ce se rugau (VIDEO)
International
Cel puţin 38 de militari ai forţelor guvernamentale au fost ucişi, în Yemen , într-un atac cu rachete efectuat duminica asupra unei tabere de pregătire militară, anunţă  Al Jazeera .

Rachetele au fost lansate asupra unui loc de rugăciune şi a unui depozit de armament, bilanţul morţilor cel mai probabil urmând a creşte, după alte surse el fiind deja la 70.

Atacul nu a fost revendicat, însă televiziunea saudită a dat vina pe rebelii Houthi, susţinuţi de Iran.

"Acţiunile ruşinoase ale miliţiei Houthi confirma, fără niciun dubiu, lipsa ei de interes pentru pace, pentru că nu cunoaşte nimic altceva decât moarte şi distrugere şi pentru că este o unealtă ieftină a Iranului în regiune", a precizat guvernul susţinut de preşedintele yemenit Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi (la rândul lui susţinut de Arabia Saudită).

De mai mulţi ani, Yemen ul se confruntă cu un nou război civil, conflictul fiind, în realitate, o extensie a luptei regionale mai ample dintre Iran şi Arabia Saudită. Teheranul a căutat să submineze atât influenta regională, cât şi securitatea Arabiei Saudite prin destabilizarea Yemen ului - un stat care, oricum, nu poseda instituţii foarte puternice şi care nu era nici foarte unificat. 

În conflictul din Yemen , Iranul îi susţine pe rebelii Houthi, în timp ce Arabia Saudită îl susţine pe preşedintele yemenit Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi.

În plus, Yemen ul este şi un bine-cunoscut teatru de operaţiuni pentru gruparea al-Qaida din Peninsula Arabă - o ramură a grupării al-Qaida.

În momentul de faţă, capitala Yemen ului, Sana a, este sub controlul grupării Houthi.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus