Stiri de ultima ora

Zborul MH370: Două obiecte plutitoare în Oceanul Indian, cea mai bună pistă pentru moment

Zborul MH370: Două obiecte plutitoare în Oceanul Indian,  cea mai bună pistă  pentru moment
International
Este o pistă, probabil cea mai bună pistă pe care o avem în acest moment, dar ar trebui să mergem acolo pentru a şti dacă aceasta valorează ceva sau nu , a declarat un responsabil al Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young, într-o conferinţă de presă, citat de France Prese.

Potrivit acestuia, cel mai mare (dintre cele două obiecte) are 24 de metri, celălalt fiind mai mic .

Premierul australian Tony Abbott a raportat joi dimineată în faţa parlamentului informaţiile noi şi credibile , bazate pe datele de satelit, obiecte care ar putea avea legătură cu investigaţiile .

Trebuie să ţinem cont că localizarea acestor obiecte va fi extrem de dificilă şi ar putea ca acestea să nu fie legate de zborul MH370 , a avertizat el.

Criticată pentru modul în care a gestionat criza, opacitate şi informaţiile contradictorii, Malaezia a insistat de asemenea asupra necesităţii de a verifica natura obiectelor reperate în sudul Oceanului Indian, la circa 2.500 km sud-vest de oraşul australian Perth.

Orice pistă reprezintă o speranţă , a declarat ministrul malaezian al transporturilor, Hishammuddin Hussein, adăugând: Dar vrem să verificăm, să coroborăm .

Zborul MH370, care asigura legătura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi de naţionalitate chineză - s-a volatilizat la puţin timp după decolare sâmbătă, 8 martie, în jurul orei locale 00.41 (16.41GMT).

Peste 25 de ţări participă la operaţiunile de căutare în mari părţi ale lumii: de la nord de Thailanda până în Asia Centrală pe coridorul nordic, din Indonezia la sud de Oceanul Indian pe coridorul sudic.

Australia conduce cercetările împreună cu Indonezia, pe coridorul sudic, care trece la câteva sute de kilometri de coasta sa occidentală.

Preşedintele american, Barack Obama, a dat asigurări miercuri că operaţiunile de căutare a Boeingului dispărut al companiei Malaysia Airlines reprezintă o prioritate absolută pentru Statele Unite care au oferit toate mijloacele posibile pentru a găsi aparatul, scrie AFP.

Vreau ca ei (rudele pasagerilor) să fie siguri că noi considerăm acest caz ca o prioritate absolută , a subliniat liderul administrației americane, adresând gândurile și rugăciunile sale familiilor şi celor apropiați pasagerilor zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, într-o primă declarație în legătură cu acest subiect.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus