Stiri de ultima ora

Video Violente israeliano-palestiniene

Video Violente israeliano-palestiniene
International
Tensiuni din ce în ce mai mari între israelieni şi palestinieni. Au urlat sirenele și zgomotul exploziilor părea că nu mai încetează, după ce Israelul a lansat din nou atacuri aeriene în Gaza, iar gruparea Hamas a tras rachete spre Tel Aviv. În două zile de violenţe, au murit 32 de palestinieni şi 3 israelieni.

Violente israeliano-palestiniene

Israelienii au fugit în adaposturi, în sunetul exploziilor, pe măsură ce rachetele lor de interceptare au intrat în acțiune, pentru a le anihila pe cele trase de militanții palestinieni înspre Tel Aviv.

Pentru Israel, faptul că militanții Hamas au țintit Tel Avivul, capitala comercială, a reprezentat o nouă provocare în confruntarea cu acest grup islamist pe care Israelul și Statele Unite îl consideră organizație teroristă.

Sute de rachete au fost trase de ambele părți. Întreaga noapte și la primele ore ale dimineții, casele din Gaza se zguduiau sub explozii. Ieri, un bloc de locuințe cu 13 etaje s-a prăbușit după ce fost lovit în unul dintre atacuri.

Ministrul israelian al Apărării a spus că acesta e doar începutul. Iar mișcarea Hamas se declară "pregătită să înfrunte intensificarea acțiunilor militare".

Conflictul dintre Israel și facțiunile armate din Gaza, cel mai grav din ultimii 7 ani, a fost declanșat de ciocnirile dintre palestinieni și poliția israeliană care au avut loc acum două zile, la moscheea Al Aqsa din Ierusalim. Confruntările s-au răspândit cu repeziciune în alte orașe.

La 15 km de Tel Aviv, în localitatea Lod, primarul vorbește despre "război civil". E instituită starea de asediu după ce localnicii arabi au profanat o sinagogă, iar luptele de stradă s-au soldat cu zeci de răniți, zeci de mașini incendiate și vitrine sparte.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus