Stiri de ultima ora

VIDEO Proteste în Spania împotriva gestionării defectuoase a crizei COVID-19. Coloane de maşini şi motociclete străbat Madridul

VIDEO Proteste în Spania împotriva gestionării defectuoase a crizei COVID-19. Coloane de maşini şi motociclete străbat Madridul
International
Mii de persoane au protestat sâmbătă în cadrul unor marşuri auto şi moto în mai multe oraşe ale Spaniei împotriva premierului socialist Pedro Sanchez, căruia îi reproşează gestionarea defectuoasă a crizei generate de epidemia de coronavirus şi îi cer demisia şi restabilirea libertăţii de circulaţie, relatează agenţia EFE.

Protestul cel mai amplu a avut loc la Madrid, unde sute autoturisme, unele decapotabile, şi motociclete au parcurs principalele artere ale cartierului central Salamanca, unul dintre cele înstărite ale capitalei şi unde au avut loc în ultimele două săptămâni şi alte proteste organizate de partidele de dreapta. Liderul partidului Vox, Santiago Abascal, care a condus protestul de la Madrid, a susţinut un discurs în care a acuzat guvernul de cea mai proastă gestionare a crizei de pe toată planeta şi că ar fi ascuns informaţii care puteau salva vieţi , ameninţând totodată executivul condus de Sanchez că îl va da în judecată.

La Barcelona manifestanţi adunaţi în circa 500 de vehicule au format de asemenea o caravană de protest în centrul oraşului, din unele vehicule auzindu-se muzică militară şi imnul Spaniei. Printre alte oraşe în care s-au desfăşurat astfel de proteste se numără Sevilla, Valencia, Murcia sau Logrońo.

Premierul Pedro Sanchez a prezentat miercuri scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19 şi a cerut unitate pentru a desăvârşi victoria împotriva noului coronavirus. Am oprit împreună virusul, trebuie să desăvârşim în unitate această victorie şi trebuie să începem de asemenea uniţi reconstrucţia socială şi economică a ţării , a spus el în faţa parlamentului, reunit pentru aprobarea unei noi prelungiri a stării de alertă.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19, înregistrând până vineri 28.628 de decese în rândul celor peste 234.824 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a declarat miercuri că pacienţi infectaţi au fost pur şi simplu abandonaţi în unele state europene ale căror sisteme sanitare au fost copleşite de valul de persoane infectate cu COVID-19, printre care a menţionat şi Spania.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus