Stiri de ultima ora

Video Plaje si hoteluri goale in Spania

Video Plaje si hoteluri goale in Spania
International
Turismul spaniol a început cel mai prost an, cu pierderi de miliarde de euro și doar 2 la sută dintre spațiile de cazare rezervate pentru Săptămâna Sfânta. Hotelierii își pun speranța în vaccin și negociază cu autoritățile emiterea unui certificat care să le permită turiștilor să vină în vacanță în ciuda restricțiilor de călătorie.

Plaje si hoteluri goale in Spania

În afară de nemți și britanici, majoritatea celor cazați în hoteluri sunt spanioli care vin pe insule pentru că incidența este cea mai mică din țară.

Comunitatea Valenciană a încheiat anul trecut cu o catastrofă turistică: pierderi de 700 de milioane de euro și 50 la sută din locurile de muncă.

Plajele de la Marea Mediterana sunt pustii, 70 la sută dintre hoteluri sunt în continuare închise, iar autoritățile au anunțat din nou restricții de circulație pentru perioada Sărbătorilor de Paște.

Hotelierii din Benidorm speră să reziste până după 17 mai când se ridică restricțiile de călătorie pentru britanici. Imediat după anunțul premierului britanic rezervările au explodat pe Costa Blanca. ​

De săptămâna viitoare, în Galicia, Navarra, Baleare și Valencia se redeschid restaurantele și magazinele, însă cu orar limitat și la jumătate din capacitate. Vor fi ridicate și restricțiile de călătorie, însă doar până la Săptămâna Sfânta, când se vor interzice din nou deplasările pentru evitarea unui al 4-lea val de infectări.

Reprezentanții Horeca s-au întâlnit cu președintele Comunității Valenciene pentru a cere că turiștii străini să fie exceptați de la restricții în baza rezervării și a unui certificat emis de hotel. Specialiștii în epidemiologie consideră însă că măsurile de protecție trebuie să fie la fel pentru toată lumea.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus