Stiri de ultima ora

Video Pfizer si Moderna pentru femeile insarcinate

Video Pfizer si Moderna pentru femeile insarcinate
International
Autoritățile din Brazilia recomandă femeilor să amâne să rămână însărcinate până după ce trece pandemia, din cauza tulpinii locale de coronavirus mult mai agresive. Între timp, în Marea Britanie, femeile gravide au primit undă verde pentru vaccinarea anti-Covid. Pentru acestea însă se vor folosi doar serurile Pfizer și Moderna, acestea fiind singurele pentru care sunt suficiente date din studiile clinice.

Pfizer si Moderna pentru femeile insarcinate

Sutele de mii de femei însărcinate din Regatul Unit se pot programa acum pentru vaccinarea anti-Covid dar vor fi inoculate doar cu serurile Pfizer și Moderna. Asta după ce în Statele Unite peste 90 de mii de femei gravide, care au primit aceste vaccinuri, nu au prezentat niciun efect advers.

Vaccinul AstraZeneca este cel mai folosit în Marea Britanie dar a fost restricționat la persoanele peste 30 de ani pe fondul efectelor adverse de tromboză.

Pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate, cele care au născut recent sau alăptează se poate face orice vaccin. Potrivit datelor, acestea nu sunt mai vulnerabile la COVID și fac în general forme ușoare ale bolii, dar cele care dezvoltă simptome sunt de 3 ori mai predispuse să nască prematur.

În Brazilia o îngrijorare o reprezintă o tulpină locală de coronavirus, botezată P1 și care este mai periculoasă pentru femeile însărcinate. Așa că autoritățile au transmis un mesaj clar: Să evite sarcina!

Varianta braziliană de coronavirus, dominantă în această țară, este din ce în mai agresivă nu doar cu viitoarele mame dar cu tinerii în general. Mai mult de jumătate din persoanele internate la terapie intensivă în Brazilia au sub 40 de ani.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus