Stiri de ultima ora

Video Noi sancțiuni la adresa Moscovei

Video Noi sancțiuni la adresa Moscovei
International
Guvernele occidentale salută decizia Statelor Unite şi Uniunii Europene de a impune noi sancţiuni Moscovei, din cauza abuzurilor din justiţie împotriva opozantului Aleksei Navalnîi. Rusia consideră că deciziile sunt ilegale şi promite un răspuns pe măsură.

Noi sancțiuni la adresa Moscovei

Americanii au pus pe lista neagră 7 oficiali ruși, inclusiv șeful Serviciului Federal de Securitate și adjuncți ai ministrului apărării sau un înalt responsabil pentru politica internă de la Kremlin. Au fost incluse pe aceeași listă 14 entităţi politice şi economice implicate în programele de producere a armelor chimice.

Statele Unite au acționat în directă legătură cu Uniunea Europeană care a impus, la rândul ei, sancțiuni, ce-i drept mai mult simbolice, împotriva a patru oficiali ruși.

Ministerul român de externe le consideră "o măsură necesară" pentru că "democraţia, drepturile omului şi libertatea sunt valori respectate de ambele părţi ale Atlanticului".

Moscova a reacționat cu duritate. Serghei  Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei:  "Vom răspunde, negreşit. Reciprocitatea, care este una dintre regulile diplomației, nu a fost anulată."

Otrăvirea lui Navalnîi a declanșat această furtună diplomatică. Împotriva principalului opozant al Kremlinului s-a folosit un agent neuro-paralizant, au constatat rapoarte independente. Kremlinul a negat orice implicare în atac. Navalnîi a fost tratat în Germania și, la întoarcerea în țară, a fost arestat. A fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare și expediat într-o colonie penitenciară la 100 de km de Moscova.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus