Stiri de ultima ora

Video Agitație sindicală în Italia

Video Agitație sindicală în Italia
International
Numărul deceselor în Italia e 601, în ușoară scădere față de ziua de ieri. Încep și tulburările sociale - noile măsuri anunțate de guvern, de închidere aproape a tuturor întreprinderilor, în întreaga peninsulă, au stârnit nemulțumirea sindicatelor.

Agitație sindicală în Italia

Oficial, sindicaliștii spun că guvernul a lăsat deschise fabrici neesențiale - de exemplu sectorul construcției de avioane - și că astfel pune în pericol sănătatea angajaților. Neoficial însă, nemulțumirile sunt altele - mai exact sindicaliștii susțin că marile companii au făcut presiuni asupra guvernului pentru a le lasă să lucreze, în timp ce fabrici medii sau mici sunt obligate să închidă porțile și să trimiță oamenii acasă.

În zonele cele mai afectate de coronavirus, cum e Bergamo, cei care au pierdut pe cineva drag stau la coadă pentru a obține certificatul de deces. Nu și-au putut lua rămas bun, nu i-au putut vedea pentru ultima oară. În cele mai multe cazuri primesc o hârtie - certificatul de deces - și urna cu cenușă.

Primarul din Bergamo are un mesaj clar pentru britanici. Edilul are două fete la studii în Anglia, pe care le-a adus urgent acasă, pentru că premierul Boris Johnson s-a mișcat prea lent în fata pericolului.

„Chiar dacă noi suntem epicentrul epidemiei, fetele mele sunt probabil mai în siguranţă aici, decât în Anglia. Nu înţeleg de ce guvernul nu a luat la timp măsuri să-şi protejeze cetăţenii”, spune Giorgio Gori, primarul din Bergamo.

Federația medicilor din Italia a anunțat că au murit până acum 24 de doctori. Cei mai mulți dintre ei, nu de coronavirus. Pur și simplu au căzut din picioare, brusc, din cauza epuizării.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus