Stiri de ultima ora

Ungaria va numi un reprezentant consular în Siria

Ungaria va numi un reprezentant consular în Siria
International
Agenţia menţionează că Ungaria se va alătura astfel puţinelor state europene care au reprezentanţi diplomatici în Siria.

Diplomatul ungar răspunzător de relaţia cu Siria se va deplasa "ocazional" în această ţară începând de anul viitor, pentru a urmări ajutoarele umanitare şi a conduce afacerile consulare, a precizat ministerul, adăugând că decizia corespunde "practicilor altor ţări din Uniunea Europeană" privind Siria.

În prezent, Cehia şi România sunt singurele ţări membre ale Uniunii Europene care au o misiune diplomatică la Damasc; celelalte reprezentanţe diplomatice europene s-au închis pe parcursul conflictului armat declanşat în Siria în 2011, iar ţările respective nu mai au legături directe cu regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

În ultimii ani, diplomaţii europeni au fost trimişi în Siria doar pentru negocierea unor probleme umanitare sau politice, însă nu şi pentru afaceri consulare.

Budapesta arată că a acordat asistenţă creştinilor din Orientul Mijlociu, inclusiv din Siria, şi precizează că în instituţiile de învăţământ superior din Ungaria sunt înscrişi în continuare "un număr considerabil" de studenţi sirieni. O sursă diplomatică apropiată de guvernul ungar a declarat agenţiei France Presse că există intenţia de a discuta cu preşedintele Siriei pentru a-l convinge să sporească ajutoarele pentru creştini.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus