Stiri de ultima ora

Un milion de oameni la parada gay din Londra. Sărbătoare pe străzile capitalei britanice

Un milion de oameni la parada gay din Londra. Sărbătoare pe străzile capitalei britanice
International
Aproximativ 30.000 de participanţi, purtând costume extravagante, au defilat pe străzile londoneze în timpul paradei propriu-zise, militând pentru egalitate şi diversitate.

Un steag uriaş realizat în culorile curcubeului - simbol al mişcării LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) - a fost purtat de numeroşi participanţi la paradă. Printre aceştia s-au aflat şi membri ai unor structuri publice locale, precum Poliţia Metropolitană şi Brigada de Pompieri din Londra.

Un steag LGBT a fost arborat şi pe acoperişul clădirii aflate pe Downing Street Nr. 10, reşedinţa oficială a prim-miniştrilor britanici.

"Aici, la Londra, sunteţi liberi să fiţi oricine doriţi să fiţi şi să iubiţi pe oricine vreţi să iubiţi", a scris pe Twitter primarul Londrei, Sadiq Khan.

Vedeta pop Kylie Minogue, care are un număr uriaş de admiratori în rândul comunităţii gay, a publicat la rândul ei un mesaj pe Twitter prin care i-a felicitat pe participanţii de la Gay Pride din Londra.

Primul eveniment de acest tip a fost organizat în capitala Marii Britanii în anul 1972.

Ediţia din acest an a London Gay Pride a avut loc în ziua în care naţionala de fotbal a Angliei a învins echipa Suediei şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, organizată în Rusia. Acea victorie a contribuit şi mai mult la bucuria participanţilor de la Gay Pride, care au apreciat atmosfera festivă a evenimentului, cântând şi dansând pe străzile londoneze într-o zi călduroasă şi însorită de vară.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus