Stiri de ultima ora

Un important prieten al lui Viktor Orban, primar în Gyor, a demisionat din cauza unui scandal sexual: Câștigase alegerile de duminică la un scor strâns

Un important prieten al lui Viktor Orban, primar în Gyor, a demisionat din cauza unui scandal sexual: Câștigase alegerile de duminică la un scor strâns
International
Zsolt Borkai, care a precizat că îşi va continua mandatul de primar ca independent, în cooperare cu alianţa Fidesz - Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP) şi "cetăţenii Gyorului", a explicat că a decis să plece din Fidesz pentru a evita să-i creeze formaţiunii guvernamentale un "prejudiciu moral".

Partidul conservator-naţionalist al premierului Viktor Orban a suferit o lovitură la alegerile locale de duminică, în cadrul cărora partidele de opoziţie din Ungaria au înregistrat câteva victorii majore. Opoziţia faţă de premierul Orban, aflat la putere din 2010, a câştigat o serie de funcţii cheie, inclusiv postul de primar al Budapestei, aminteşte dpa.

La Gyor, peste 1000 de oameni au manifestat sâmbătă seara împotriva lui Borkai, cerându-i să se retragă din cursa pentru primărie. Criticii îl acuză de asemenea că a profitat de funcţie pentru a se îmbogăţi, în special prin tranzacţii imobiliare necinstite.

Marţi, şi Coaliţia Democratică (DK, de opoziţie) i-a cerut lui Borkai să demisioneze "imediat" din funcţia de primar al Gyorului, un purtător de cuvânt al partidului, Balazs Barkoczi, notând în cadrul unei conferinţe de presă că "scandalul de corupţie şi sex" în care este implicat acesta "pare să fi rămas fără consecinţe reale".

Barkoczi a menţionat că DK a cerut poliţiei din Croaţia, unde ar fi fost făcută înregistrarea, să ancheteze acel incident, "întrucât procuratura ungară afiliată Fidesz nu a luat măsuri".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus