Stiri de ultima ora

UE nu va mai reînnoi contractul cu AstraZeneca, susține un ministru francez

UE nu va mai reînnoi contractul cu AstraZeneca, susține un ministru francez
International
Uniunea Europeana ar putea să nu mai reînnoiască contractele cu compania AstraZeneca. Foto: Profimedia

Din articol

Uniunea Europeană ar putea să nu reînnoiască contractele pentru vaccin anti-COVID-19 cu grupul farmaceutic AstraZeneca, a indicat vineri ministrul francez al industriei Agnes Pannier-Runacher.

Avem un portofoliu de vaccinuri cu ARN-mesager care funcţionează foarte bine şi cu puţine efecte secundare. Vom avea noi vaccinuri, dacă totul merge bine, Novavax, Sanofi, care sunt proteine de recombinare ce au rezultate foarte bune, şi avem 50 de ani de recul pe acest tip de tehnologie , a explicat ea.

Aceste vaccinuri vor sosi în al doilea semestru, aşadar vom vedea multe doze pe diferite platforme care permit un răspuns la ansamblul nevoilor , a continuat ministrul francez.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în această săptămână că Pfizer-BioNTech s-a dovedit a fi un partener fiabil, care şi-a onorat angajamentele şi a fost reactiv la nevoile noastre , spre deosebire de vaccinul AstraZeneca, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford.

Danemarca, prima țară care a renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Danemarca îşi continuă campania de vaccinare doar cu produsele Pfizer/BioNTech şi Moderna.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus