Stiri de ultima ora

Twitter a blocat mii de conturi care manipulau pentru partide sau guverne

Twitter a blocat mii de conturi care manipulau pentru partide sau guverne
International
Twitter a anunţat că a eliminat mii de conturi care operau ca agenţi de influenţă în favoarea unor partide sau guverne.

Din Asia până America de Sud, trecând prin Africa şi Europa, Twitter a identificat zeci de mii de conturi care manipulau în contul unor partide sau guverne, informează „Le Monde“.

Odată depistate, aceste conturi au fost şterse, notează reţeaua de socializare, foarte căutată de cercurile politice şi militante.

Twitter precizează că a eliminat 4.531 de conturi legate de autorităţile din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Egipt, 259 de conturi legate de Partidul Popular din Spania şi 1.019 conturi legate de Guvernul Ecuadorului. Aceste conturi se adaugă la altele peste 200.000 blocate în august în legătură cu regimul comunist din China.

Potrivit Twitter, 267 de conturi legate de EAU şi Egipt erau implicate „într-o operaţiune de influenţă vizând în special Qatarul şi Iranul“.

Twitter a şters şi contul lui Saud al-Qahtani, fostul consilier al prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman. Al-Qahtani este suspectat că a fost mâna dreaptă a prinţului saudit în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus