Stiri de ultima ora

Turcia a vaccinat anti-Covid peste 500 de mii de persoane, în două zile

Turcia a vaccinat anti-Covid peste 500 de mii de persoane, în două zile
International
Turcia a vaccinat peste jumătate de milion de persoane în primele două zile de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de  China.

Ankara a început campania de imunizare la nivel naţional cu vaccinarea lucrătorilor din sănătate.

Joi, în prima zi, au fost vaccinate peste 285 de mii de persoane. În cea de-a doua, totalul persoanelor vaccinate depășise 523 de mii

Ritmul rapid de vaccinare se datorează distribuirii dozelor în toată țară la începutul săptămânii şi serviciilor medicale digitalizate.

Preşedintele Recep Erdogan a primit prima doză de vaccin joi şi i-a îndemnat pe ceilalţi politicieni să susţină programul, cerând în acelaşi timp populaţiei să ignore criticile aduse eficacităţii vaccinului CoronaVac, produs de China.

Acesta are o eficiență declarată de până în 90%  și conține virus inactivat, spre deosebire de cele dezvoltate de Pfizer și  Modernă care se bazează pe ARN  mesager și au peste 94% eficiență.

Din martie anul trecut, Turcia a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 23 de mii de decese asociate COVID-19. După o lună de carantină şi interdicţii de circulaţie, numărul cazurilor zilnice a scăzut sub 9.000, iar cel al deceselor zilnice la 170.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus